Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nintendu raste vrijednost dionica dok bilježi rekordne prodaje Switcha u SAD-u Istaknuto

Nintendu raste vrijednost dionica dok bilježi rekordne prodaje Switcha u SAD-u

Nakon što je Nintendo objavio rekordne rezultate prodaje svoje nove igrače konzole Switch u SAD-u, gdje je prodaja krenula 3. ožujka, vrijednost dionica ove kompanije skočila za 4 posto. Tijekom ožujka u Sjevernoj Americi se nova konzola prodala u čak 906000 primjeraka, što znači da se Switch u prvom mjesecu od lansiranja na tom tržištu prodavao brže nego ijedna druga konzola u Nintendovoj povijesti, tvrde iz Nintenda napominjući da ovaj rekord vrijedi samo za američko tržište, a ne globalno.

Konzola je inače doživjela miješane recenzije. Hvaljena je kao hibrid kućne i prijenosne konzole, ali negativno su viđene njene slabije grafičke mogućnosti i mala količina dostupnih naslova u trenutku lansiranja. Ipak, u SAD-u je tijekom prvih šest tjedana prodaje potražnja za Switchem redovito nadmašivala opskrbu. To je razlog zbog kojeg investitori navodno naslućuju da bi ova konzola mogla biti veći hit i od Wii-ja, dosad najprodavanije Nintendove konzole ikada.

Procjenjuje se da je u cijelom svijetu tijekom ožujka prodano preko 2,5 milijuna primjeraka Switcha, što ozbiljno nadmašuje Nintendov početni cilj prodaje 2 milijuna primjeraka u prvom mjesecu od lansiranja.

I mi smo se u redakciji imali prilike poigrati s ovom konzolom, a detaljnu recenziju možete pročitati u zadnjem broju časopisa Vidi (253), koji je dostupan na svim kioscima.

Izvor: Bloomberg

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next