Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tehnologija ispisa i upravljanja dokumentima

Tehnologija ispisa i upravljanja dokumentima

Brži i bolji ispis

Svaka generacija pisača donosi lagani tehnološki napredak, a ponekad je taj skok i malo veći. Uz tehnologiju ispisa ruku pod ruku ide i napredni softver, sve prema jednom cilju: boljem i bržem ispisu i uštedama za krajnjeg korisnika

Bijele kante u kutu ureda i dalje su, bez obzira na mnoge crne prognostičare, sastavni dio svakog poslovnog okruženja i unatoč trendovima koji pokazuju smanjivanje volumena ispisa, zbog transformacije od pisača prema multifunkcijskim uređajima koji mogu obaviti više zadataka i upravljati vašim dokumentima, njihova važnost se ne umanjuje.

eDocs

eDocs sustav: Napredni sustav za upravljanje dokumentima koji se može integrirati s TASKalfa Kyocerinim MFP uređajem za male i srednje tvrtke


Što je novo u ispisu

Ako i niste osvijestili potrebu sustava za document management, proizvođači pisača osigurali su da i ove godine ima dovoljno noviteta koji će radno okruženje učiniti bržim, kvalitetnijim i učinkovitijim. Jasan trend koji se postavlja jest dramatična promjena pristupa terenu u kojemu je najveća bitka, a to su mala i srednja poduzeća. U domenu printera namijenjenih za ispis u SNB okruženju, nekoć neprikosnovenim laserima sve se više suprotstavljaju poslovni inkjet pisači. Trend je predstavljanje nove tehnologije, pa je tako Hewlett-packard u domenu poslovnih pisača donio PageWide tehnologiju koja je već bila prisutna u velikim tiskarskim produkcijskim strojevima. Glavne karakteristike nove serije pisača uključuju profesionalnu boju, nizak trošak vlasništva, veliku brzinu ispisa, bolju energetsku učinkovitost i integrirane sigurnosne opcije. Pojedini proizvođači odlučili su se za promjenu politike spremnika boje. U inkjet segmentu nude se pisači koji imaju jako velike spremnike, moguće ih je samostalno nadolijevati i cijena novih boja je pristupačna. To je zapravo ono što bi svaki korisnik potpisao, samo je inicijalna cijena takvih pisača viša, a kvaliteta ispisa varira.

refill system in epson ink tank printers

Trendovi: Neki proizvođači okrenuli su se jeftinijim i većim spremnicima tinte koje se mogu nadolijevati. Kod njih je prisutna nešto veća početna cijena uređaja

 

Što se tiče laserskih pisača, proizvođači idu prema manjim tonerima pa se iste funcionalnosti mogu dobiti u manjim gabaritima, što je vidljivo u novoj HP seriji pisača predstavljenoj nedavno i na hrvatskom tržištu. Što se tiče malo jačih modela, uz veći kapacitet ladica i veću brzinu jako je bitno uključiti brojne nove tehnologije. Na samom pisaču to je mrežna povezivost, USB host sučelje, korisnici su sada navikli na dodirne ekrane, pa je to must have, kao i na mobilno ispisivanje, pa je nužno imati omogućen i AirPrint. Primjer takvih uređaja koji se mogu nadograđivati modulima, a imaju plus kraj svih modernih funkcionalnosti jest i nova serija Kyocerinih TASKalfa multifunkcijskih pisača.

KYOCERA Visual mobile p 40F

Mobilna podrška: Kyocera sa svojim MDS sustavom podržava napredne mogućnosti, poput sučelja document management sustava na mobilnim uređajima


Briga o dokumentima

Glavna prijetnja u klasičnoj brizi za dokumente su zapravo društvene mreže i cloud servisi za razmjenu fileova. U kombinaciji s Internetom i zbog navika u privatnom životu, izmjena dokumenata mogla bi sve više ići preko servisa kao što su OneDrive i Dropbox, uz naprednu komunikaciju integriranu po uzoru na društvene mreže. Ipak, u korporativnom okruženju, čak i manjim tvrtkama, i dalje je prisutna potreba za profesionalnim rješenjima za upravljanje dokumentima. A, zapravo i ta rješenja posuđuju funkcionalnosti i ugrađuju ih da bi korisnici ostali sretni, pa je primjetan trend integracije mobilnih rješenja s document management softverima. Sve je dostupno putem Clouda, a korisnicima bi sučelje trebalo biti na klijentskom portalu. Korak dalje je kolaboracija na dokumentima i uključivanje workflow i menadžiranja projektima unutar naprednih softvera za upravljanje tijekom dokumenata.

KYO Piechart MDS 2011 cro

Krug implementacije: Implementacija se odvija u nekoliko faza, a nakon uspostavljanja donosi uštede i racionalizaciju ispisa u tvrtci


Upravo u smjeru upravljanja elektroničkim dokumentima krenule su aplikacije poput eDocs, koja nudi sustav dizajniran upravo za e-dokumente. Sučelje je prilagođeno svim platformama i omogućuje integraciju s business intelligence softverom te naprednim Kyocerinim MFP uređajima. Neke od važnijih karakteristika su digitalni potpis, distribucijske liste, označavanje verzije dokumenata, web sučelje i druge.

Slično, samo puno detaljnije i sveobuhvatnije, funkcionira Kyocerino MDS (managed document system) rješenje, koje se također integrira s flotom pisača, a zapravo je glavna ideja iza implementacije ušteda. Poanta je da se prije svega skenira situacija u tvrtki i da se bilo na postojećim uređajima ili kroz ugradnju novih MFP i klasičnih pisača optimizira proces ispisivanja dokumenata. Razlog je jednostavan: ušteda. Primjenom ovakvog sustava može se u prosjeku uštedjeti i do 30% na ispisu. Ne mora se svaki dokument ispisati, karticama i dozvolama se jasno može definirati koji korisnik kad i što može ispisivati. Napredne funkcije pisača nude elektronsko slanje dokumenata, a pisači će biti postavljeni na pažljivo prostudirane ključne točke u svakoj tvrtki.


Što nam treba

Idelano bi bilo imati profesionalni otisak za minimalni trošak. Realno je da se prema tome svake godine približavamo. S jedne strane uz tehnologije kao što su PageWide, optimizaciju laserskih tonera, ideje u vidu puno većih spremnika s nešto jeftinijom tintom ili kroz stalno napredovanje klasičnih inkjet i laserskih pisača, dolazimo do sve kvalitetnijeg ispisa uz manji trošak po stranici. S druge strane, radi se na integraciji pametnih funkcija poput ispisa s mobilnog telefona, mrežnog ispisa, slanja dokumenata bez printanja, do sustava za tvrtke koje objedinjuju cijela document management rješenja uz pisače. U njima se mogu definirati prioriteti ispisa i dozvole, u Cloudu vidjeti izvještaji o ispisanim stranicama i prema tome dodatno prilagoditi sustav i dodatno uštedjeti pri ispisu.

U svakom slučaju, novim rješenjima i borbom velikih profitirat će korisnici, a mi vam u ovom posebnom prilogu donosimo novitete dvaju proizvođača koji su ponudili nešto novo na tržištu i zaintrigirali korisnike svojim rješenjima.

 

Page Wide tehnologija u poslovnim pisačima

HP je dodatno proširio svoju ponudu pisača i multifunkcijskih uređaja u serijama OfficeJet Pro 8000, LaserJet Pro M500 i Color LaserJet Pro M377dw

HP je na hrvatskom tržištu predstavio novu kategoriju pisača, čija je glavna karakteristika nova tehnologija HP PageWide. Glavne karakteristike nove serije pisača uključuju profesionalnu boju, nizak trošak vlasništva, veliku brzinu ispisa, bolju energetsku učinkovitost i sigurnosne opcije. To je tehnologija koja je preuzeta iz produkcijskih strojeva i već su s njom ispisani milijuni stranica, a sada ulaze u ponudu poslovnih pisača i MFP uređaja. Uređaji su podijeljeni na četiri skupine: PageWide Enterprise Color, PW Pro 500, Pro 400 i PW 300.

2 HP PageWide Enterprise Color 556dn Printer

HP PageWide enterprise color 556dn: Nova linija poslovnih pisača dolazi s u ovom segmentu novom tehnologijom PageWide

 

Serija pisača u boji PageWide Enterprise Color uključuje modele Color 556 sfp i MFP 586, a njihova su namjena radne skupine od najviše 15 korisnika u malim, srednjim i velikim kompanijama koje ispisuju do 15 tisuća stranica mjesečno. Cijena prvog modela kreće od 5.700 kn, drugog od 16.000 kn.

HP PageWide Pro 500 uključuje pisače P57750dw MFP i P55250dw sfp koji su osmišljeni za uporabu u tvrtkama, kao dio ugovora o upravljanim uslugama ispisa, koje ispisuju do šest tisuća stranica mjesečno, pri brzini od 70 stranica u minuti.
HP PageWide Pro 400 serija sastoji se od modela 452dw sfp i MFP 477dw. Namijenjeni su korisnicima kojima treba najviše 4.500 stranica mjesečno uz brzinu do 55 stranica u minuti. Dostupni su od svibnja po početnoj cijeni od 3.959 kn.
HP PageWide 300 uključuje 352dw sfp i MFP 377dw. Mjesečni planirani ispis je do tri tisuće stranica, a brzina ispisa je 45 stranica u minuti. Pisači iz ove serije trebali bi biti dostupni u srpnju.

2 HP PageWide Pro 452dw Printer


Office i LaserJet modeli

Uz HP pageWide modele predstavljena je i HP OfficeJet Pro 8000 serija namijenjena korisnicima koji ispisuju manje mjesečne volumene, a omogućuje ispis profesionalne kvalitete uz 50 posto niže troškove od laserskog pisača. Novu seriju pisača HP predstavlja kroz 4 modela koji donose brži jednostrani i dvostrani ispis, automatsko dvostrano skeniranje, te ekran osjetljiv na dodir koji korisnik može prilagoditi svojim potrebama. Koriste 4 ispisna uloška dok je crni ispisni uložak dostupan u osnovnoj, XL te XXL varijanti s kapacitetom ispisa do 3000 stranica. Model OJ 8730, najopremljeniji predstavnik serije, omogućuje ispis Excel, Word i PDF dokumenata direktno s USB memorije, opremljen je i jednoprolaznim dvostranim skenerom te nudi različita rješenja za lakše upravljanje ispisom. Pisači iz serije 8700 također se očekuju u lipnju po početnoj cijeni od 1699 kn.

Novi LaserJet Pro M501 je crno-bijeli pisač namijenjen kompanijama koje ispisuju do 6.000 stranica mjesečno. Odlikuje se najkraćim vremenom ispisa prve stranice od 7,3 sekunde i odličnom energetskom učinkovitošću. Cijena će mu biti od 4000 kuna.

Drugi model, Color LaserJet Pro M377dw je višefunkcijski pisač za one s mjesečnim ispisom do 4000 stranica. Brzina ispisa crno-bijele stranice je ista kao i ona za boju, do 24 ppm-a (stranica u minuti). Vrijeme za prvo printanje u crno-bijeloj je devet sekundi, dok je brzina prvog ispisa u boji do 9,9 sekundi. Kvaliteta printanja je do 600 x 600 dpi, i za crno-bijele i one u boji. Posjeduje i ekran na dodir od 4,3 inča. Kopira do 24 stranica u minuti, za oba dva sustava boje. Brzina skeniranja je do 26 ppm za monokromatski način te do 21 ppm za boju. Početna cijena će mu biti od 3300 kn.

3 HP Color LaserJet Pro MFP M377dw Printer

Za pitanje sigurnosti predstavljen je sustav HP Secure Managed Print Services, koji uključuje pisače s mogućnošću samoobnove, programsko rješenje koje nadgleda i štiti od prijetnji, šifrira podatke itd.

INFO
HP Inc.
Web: www.hp.com/hr

 

Xenon-forte

Kompletan tok dokumenata u poduzeću može se optimizirati uz MDS Kyocerino rješenje čime se dolazi do znatnih ušteda. Uz to, Kyocera je predstavila nove TASKalfa pisače.

PRIUS PR SET2 432 512 kyo

Ispis dokumenata obično je značajan trošak u poslovanju. Procesom optimizacije infrastrukture poduzeće može ostvariti smanjenje troškova i do 30%. Xenon forte je regijski partner pisača i multifunkcijskih uređaja Kyocera, a uz njih nudi i uslugu Managed Document Services (MDS). KYOCERA MDS poduzećima omogućuje unaprjeđenje i optimizaciju kompletnog toka dokumenata, režući troškove vezane uz ispis, smanjujući potrebe za angažmanom IT specijalista, poboljšavajući efikasnost i sigurnost, a istovremeno posvećujući posebnu pažnju utjecaju na okoliš. Kyocera je zahvaljujući svojim rješenjima za upravljanje dokumentima u studiji MarketScape: Usluge za upravljanje tokovima dokumenata 2015, istraživačke kuće IDC predstavljena kao jedan od najvažnijih ponuđača usluga na tržištu (Major Player).

MDS1

Kontrolna ploča: Omogućuje razne mogućnosti, a nedavno je u suradnji s tvrtkom Gama Systems predstavljen i eDocs  sustav za upravljanje dokumentima


MALI RIZIK, VELIKE POSLOVNE PREDNOSTI

Za svakog korisnika najprije se radi besplatna analiza flote ispisa na temelju koje se kasnije razvija personalizirano rješenje koje će pomoći u smanjenju troškova ispisa. Ispisnu opremu, koja će nakon optimizacije biti učinkovitije raspoređena između odjela i radnih skupina zaposlenih, nadgleda sustav Kyocera Net Manager. Brojnim sigurnosnim protokolima i kontrolom pristupa ispisanim dokumentima podaci se štite od vanjskog presretanja i upada u sustav. Print&Follow™ način korisniku omogućuje da preuzme osjetljive dokumente na uređaju u trenutku koji mu najbolje odgovara te dodatno povećava učinkovitost i ubrzava proces ispisa: umjesto slanja dokumenta na odabrani uređaj, korisnik ga šalje na poslužitelj Kyocera Net Manager, na koji lako pristupaju svi uređaji na mreži. Dokument se zatim ispisuje na slobodnom uređaju.

Kyocera FS 3640MFP 5 1

Uređaji se automatski nadgledaju i provjerava se razina papira i tonera. Također se automatski provjeravaju potencijalni problemi i na temelju toga se šalju serviseri na održavanje uređaja, čime se smanjuje vrijeme neaktivnosti. Xenon forte je u brojnim poduzećima koristio Kyocera MDS ispisno rješenje koje je pokazalo izvrsne rezultate i značajno smanjilo troškove ispisa. Neka od poduzeća u kojima se ostvarila znatna optimizacija ispisa su:

Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.
Valamar Riviera d.d.
Bauwelt d.o.o.
AD Plastik d.d.
Quehenberger d.o.o.


MDS NA NOVIM UREĐAJIMA KYOCERA

Novi Kyocera TASKalfa uređaji opremljeni su sa svim mogućnostima naših uređaja A3 formata, ali na A4 formatu! TASKalfa 406ci, 356ci i 306ci ispisuju brzinama od 40/35/30 stranica u minuti i u visokoj rezoluciji, do 1200 dpi. Kapacitet ladice za papir je do 3100 listova, postoji opcija dvostranog ispisa, skeniranja i faksiranja, kao i sveobuhvatan skup mogućnosti obrade dokumenata. Osim funkcionalnosti koje su usporedive s A3 uređajima, nova serija ima i nižu cijenu troškova.

Kyocera TASKalfa 306ci 3

Poduzeće Gama System nedavno je u suradnji sa Xenon forte razvilo i lansiralo i novu verziju naprednog sustava za upravljanje dokumentima Gama System eDocs 5 koji se koristi na multifunkcijskim uređajima Kyocera.

kyocera 2

KYOCERA PISAČI I MFP Sve Kyocerine serije odlikuje jedinstvena tehnologija ECOSYS koja koristi komponente dugog životnog vijeka

 

INFO:
Xenon forte - Zagreb
TEL: +385 1 6185-824
EMAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.xenon-forte.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next