Logo
Ispiši ovu stranicu

HT raspisuje natječaj za IoT digitalne inovacije i znanstvene projekte vrijedan 700000 kuna Istaknuto

HT raspisuje natječaj za IoT digitalne inovacije i znanstvene projekte vrijedan 700000 kuna

Četrnaestu godinu zaredom Hrvatski Telekom raspisuje donacijski natječaj čije prijave kreću 16. svibnja i traju do 16. lipnja.

Natječaj pod nazivom„Generacija Next“, donira 700.000 kuna, a na njega se mogu prijaviti obrazovne institucije, neprofitne organizacije i zajednice prijavitelja ili partnerski projekti, i to u dvije kategorije.

U prvoj kategoriji „Digitalne inovacije uz Internet stvari“ traže se IoT rješenja koja utječu na lokalnu zajednicu - projekti koji otvaraju novu perspektivu u obrazovanju, zdravstvu, prometu i području šire društvene odgovornosti. Predviđeni broj prihvaćenih projekata je 50 u ukupnom iznosu donacije 400.000 kuna. Izabrani prijavitelji će dobiti donaciju ukupne vrijednosti osam tisuća kuna, kojom osiguravamo kompletnu opremu za realizaciju projekata. Kako bi u fazi realizacije projekta bili što uspješniji, odabrane prijavitelje će se voditi kroz cijeli proces natječaja. HT će uložiti dodatna financijska sredstva u njihovu edukaciju o opremi i edukaciju o izvedbi i implementaciji svojih rješenja.

preuzmi 3

Druga kategorija su istraživački znanstveni projekti, u koje će HT uložiti 300.000 kuna. Traže se projekti koji se odnose na nove tehnološke koncepte koji će unaprijediti, olakšati ili omogućiti bržu primjenu tehnologija 5G, Nb IoT, umjetne inteligencije, virtualne ili nadopunjene stvarnosti.

Prijave na natječaj moguće su elektroničkim putem na stranici https://www.generacijanext.hr/donacijski-natjecaj, a prijavljeni projekti koji ispunjavaju kriterije prolaze odabir stručnog Povjerenstva do 5. srpnja. Primatelji donacija biti će javno objavljeni 9. srpnja na stranici natječaja.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.