Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AWS Adria - prva Amazon Web Service konferencija u Hrvatskoj Istaknuto

AWS Adria - prva Amazon Web Service konferencija u Hrvatskoj
 
U Rijeci i Opatiji održat će se konferencija AWS Adria koja će vas upoznati s uslugama cloud computinga.
Organizatori konferencije, riječke IT tvrtke Coadria i Hexis te zagrebačka IT tvrtka NVTEH, uz partnera Amazon Web Services, osigurale su svim zainteresiranim besplatne akreditacije za dvodnevnu konferenciju. Tijekom dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova sudionici će se upoznati s prednostima korištenja sofisticiranih AWS servisa te razmijeniti iskustva u korištenju istih.

Cloud computing, odnosno računalstvo u oblaku predstavlja jedan od najbrže rastućih trendova u području informacijske tehnologije koji omogućava fleksibilnije operativne troškove poslovanja tvrtke te plaćanje resursa prema potrošnji. Tvrtka Amazon je 2006. godine osnovala Amazon Web Services (AWS) te tako među prvima krenula s računalstvom u oblaku koje je do danas njihovim klijentima postalo zamjena za osobne podatkovne centre te time profiliralo AWS u tržišnog lidera na području cloud computinga.
 
Svakom je korisniku pristupanjem AWS-u omogućen kompletan set usluga za korištenje željene računalne snage, kapaciteta za pohranu, različitih sustava za upravljanje bazama podataka i drugih usluga koje se pokreću u kratkom vremenu, a korisnik pri tome ima i određenu fleksibilnost kod izbora razvojnih platformi ili programskih modela za rješavanje problema.

Konferencija će, kroz niz predavanja namijenjenih općoj, poslovnoj i informatičkoj javnosti, istaknuti važnost AWS cloud tehnologija za uspješnost rada tvrtke te se osvrnuti na činjenicu da se korištenje cloud computing tehnologije pozitivno odražava na efikasnost poslovanja poduzeća. Sudionici će se upoznati s novostima na području AWS-a, prednostima i uštedama korištenja cloud tehnologija, te primjerima poslovnih praksa koje su uspjele eliminirati moguće rizike i ponuditi inovativna i individualizirana rješenja za svakog korisnika.

Pobliže upoznavanje s AWS cloud tehnologijama tijekom prvog dana konferencije namijenjeno je prvenstveno malim, srednjim i velikim poduzećima koja razmišljaju o uvođenju AWS-a te studentima, ali i svim AWS partnerima te tvrtkama koje već koriste AWS. Drugog dana konferencije tematika AWS-a biti će predmet panel diskusija i okruglih stolova koji su namijenjeni prije svega IT profesionalcima te njihovoj razmjeni iskustava i brušenju novostečenih znanja.

Istraživanje koje je sredinom 2017. godine proveo NVTEH pokazalo je da podaci skladišteni u oblaku vrlo lako mogu postati javno dostupni. Razlog tome leži u činjenici da je većina današnjih korisnika cloud computinga nekada svoje podatke i poslovne procese obavljala lokalno te da je potrebno izvjesno vrijeme da se prilagode modernim cloud sustavima. Upravo je zato neophodno stalno raditi na podizanju svijesti o kontroli procesa vezanih uz sigurnost podataka u poslovanju, a ova će konferencija, između ostalog, upravo to imati za cilj.

Sve detalje o programu te prijavnicu za besplatnu registraciju možete pronaći na službenoj stranici konferencije AWS-Adria: https://www.awsadria.com/
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next