Logo
Ispiši ovu stranicu

Tehnološki dio InfoCumulusa pripaja se tvrtki Span dok InfoCumulus nastavlja samostalno pružati konzultantske usluge  Istaknuto

Tehnološki dio InfoCumulusa pripaja se tvrtki Span dok InfoCumulus nastavlja samostalno pružati konzultantske usluge 

Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana i Sven Marušić, donedavni direktor InfoCumulusa, a sada član Uprave Spana za softverska rješenja te Stjepan Vuković, novi direktor InfoCumulusa, obratili su se medijima povodom 100% Spanovog preuzimanja InfoCumulusa. Tehnološki dio InfoCumulusa pripaja se Spanu, dok tvrtka InfoCumulus nastavlja samostalno raditi pružajući konzultantske usluge.


 „Integracijom InfoCumulus tehnološkog dijela poslovanja unutar Spana ojačavamo softversku diviziju grupe. Cilj nam je nastupati kao jedinstveni pružatelj softverskih rješenja, fokusiran na velike korisnike na globalnom tržištu“ rekao je Nikola Dujmović, čelni čovjek Spana.
Od Span Software Solutionsa se očekuje da postane nositelj razvoja Spana u novim područjima IT-a izvan tradicionalnog segmenta poslovanja u kojem je Span danas prepoznat.
„Primarni fokus Span Software Solutionsa su projekti bazirani na Microsoft tehnologijama i platformama, cloud uslugama, naprednim rješenjima za automatizaciju poslovanja i inovativnim scenarijima poput kognitivnih servisa ili machine learninga“ komentirao je Sven Marušić, član Uprave Spana za softverska rješenja.
“Unutar nove Span Software Solutions divizije namjera je konsolidirati odgovornost za isporuku kompleksnih softverskih projekata. Želimo se dodatno  približiti svojim klijentima, pogotovo prilikom uspostavljanja pravih poslovnih partnerstava i izgradnje dugoročnih odnosa”.
Span Software Solutions divizija organizirana je u dva osnovna sektora: Software Solutions Consulting i Software Solutions Delivery. Softverski odjeli koji reflektiraju Spanovu ponudu na tržištu su:  Document Management Platforms, Custom Solutions, CRM i Data Analytics. Uz njih su ključni timovi za razvoj proizvoda i osiguranje kvalitete.
Podsjetimo, Span je na tržište lansirao čitav niz inovativnih softverskih rješenja, od MUP aplikacije za građanstvo, preko naprednih infrastrukturnih aplikacija na mreži McDonaldsa do najnovijih scenarija korištenja Microsoftovih kognitivnih servisa u maloprodaji.
„Sada formalno ubacujemo u višu brzinu. Tehnološki fokus se ne mijenja – Cloud, Microsoft, CRM, IoT i kompleksna rješenja za poslovne korisnike. Neka područja koja smo tek dotaknuli kroz naš R&D ćemo značajnije komercijalizirati pa u tom smislu možete očekivati još više novosti iz Spanove softverske kuhinje u mjesecima koji slijede“  nadovezao se Marušić.

Dio InfoCumulusa koji nastavlja samostalno poslovati, vraća se svojoj osnovnoj djelatnost, konzaltingu.
„ I dalje želimo biti jedna od vodećih tvrtki za usluge savjetovanja u tehnološki uvjetovanim promjenama u poslovanju, upravljanju inovacijama, korporativnim društvenim mrežama, projektima kolaboracije unutar velikih poslovnih sustava i naposljetku, ICT poslovnom savjetovanju“ naglasio je Stjepan Vuković, novi direktor InfoCumulusa.

Prošla 2016. godina je za obje firme bila uspješna, prihodi su rasli kao i broj zaposlenika. Kako je izvoz glavna strategija širenja poslovanja, očekuju se još uspješnija 2017. godina.

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.