Logo
Ispiši ovu stranicu

Epson prodao 20 milijuna ink tank printera Istaknuto

Epson prodao 20 milijuna ink tank printera

Ink tank pisači visokog kapaciteta čine oko deset posto ukupnog tržišta (inkjet i laserskih) pisača u zemljama u razvoju. Korporacija Seiko Epson objavila je da je kumulativna globalna prodaja Epsonovih pisača visokog kapaciteta dostigla 20 milijuna jedinica, a očekuje se i dodatan porast prodaje ubuduće.

Epson je prve pisače visokog kapaciteta Ink Tank isporučio u listopadu 2010. godine u Indoneziji. Od tog trenutka ova je obitelj pisača pristigla na tržišta u 150 zemalja i regija. Prodaja ovih pisača postupno je rasla na svim tržištima. U lipnju 2016. kumulativna prodaja dostigla je količinu od 15 milijuna, a najveći porast zabilježen je na tržištima u razvoju. Prema Epsonovim podacima, Ink Tank pisači visokog kapaciteta čine oko deset posto ukupnog tržišta (inkjet i laserskih) pisača u zemljama u razvoju, gdje je u fiskalnoj 2015. godini (koja je u Epsonu završila 31. ožujka 2016.) isporučeno oko 45 milijuna jedinica.

U Epsonu vjeruju kako je ovakvu popularnost omogućio čitav niz vrlina koje obilježavaju Ink Tank pisače, poput uklanjanja potrebe za tintnim patronama, niže cijene ispisa te smanjenje količine otpadnog potrošnog materijala.

Epson nudi Ink Tank pisače visokog kapaciteta različitim profilima korisnika, pogotovo uredskim korisnicima te korisnicima koji uzimaju u obzir dodanu vrijednost i smanjene troškove. Nastavit će s razvojem proizvoda kako bi korisnicima omogućio prednosti ove tehnologije te proširio svoje poslovanje.

U Epsonu procjenjuju godišnji porast prodaje ovih pisača od 25 posto u fiskalnoj 2016. godini. U istome razdoblju Ink Tank pisači čine 40 posto ukupne Epsonove prodaje inkjet pisača.

„Ink Tank pisači visokog kapaciteta omogućuju korisnicima ispis bez brige o troškovima ili straha od nestašice tinte“, kazao je Koichi Kubota, direktor za ispisna rješenja u Epsonu. „Naša jedinstvena tehnologija Micro Piezo omogućava stabilan ispis u visokoj kvaliteti. Korisnici cijene i ekološku prihvatljivost jer sada više nisu potrebne patrone s tintom i općenito je manje otpada. Sve to je pomoglo Epsonu u globalnoj prodaji 20 milijuna Ink Tank pisača“.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.