Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Erste uvodi beskontaktno podizanje gotovine na bankomatima Istaknuto

Erste uvodi beskontaktno podizanje gotovine na bankomatima

Erste banka u suradnji s Erste Group Card Processorom, Mastercardom te dugogodišnjim partnerima u domeni bankomata, kompanijama Printec Croatia i Asseco SEE, razvila je uslugu beskontaktnog podizanja gotovine na svojoj bankomatskoj mreži. Erste banka je prva u Hrvatskoj i među prvima u Europi razvila takvu mogućnost. Osim klijentima Erste banke, usluga je dostupna i klijentima drugih banaka koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje. (PROMO)

Trenutačno je instalirano 132 bankomata s beskontaktnom funkcionalnošću, a do kraja 2017. godine planirana je aktivacija ukupno 310 beskontaktnih bankomata. Prilikom beskontaktnog podizanja gotovine, kartica se cijelo vrijeme nalazi u rukama korisnika što doprinosi sigurnosti, a dovoljno je prisloniti je na beskontaktni čitač na bankomatu i transakcija će biti odrađena za nekoliko sekundi. Autorizacija PIN-om potrebna je za sve transakcije, neovisno o iznosu.

„Za podizanje gotovine na bankomatu, klijent je dosad prosječno potrošio 25-30 sekundi. Sada, nakon uvođenja ove usluge, to vrijeme je skraćeno na samo 15-ak sekundi. Naš je zadatak klijentima pojednostaviti financijske usluge, učiniti ih dostupnijima i ubrzati im njihovo korištenje, no nikad na uštrb sigurnosti. Toga smo se držali i u razvoju ove usluge, a držat ćemo se i dalje“- pojasnio je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala te dodao „Velika zahvala za razvoj ove usluge ide našim dugogodišnjim vjernim partnerima, Mastercardu, Printec Croatia te Asseco SEE, kao i našem internom partneru, tvrtki EGCP.“

„Hrvati digitalizaciju smatraju pozitivnim procesom te traže više inovacija u različitim područjima, među njima i u segmentu financijskih usluga. Ovo potvrđuje da je smjer digitalizacije kojim Mastercard ide nužan. Upravo zato nas veseli što dugogodišnju suradnju s Erste bankom unapređujemo pružanjem podrške ovom inovativnom projektu kojim se širi spektar korištenja beskontaktne tehnologije te time otvara put za uvođenje digitalnih novčanika“, rekao je Edin Sarač, voditelj ključnih kupaca u kompaniji Mastercard.

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next