Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nauči se plaćati online i osvoji 1000 kn Istaknuto

Nauči se plaćati online i osvoji 1000 kn

U ožujku, kada se tradicionalno obilježava Europski tjedan novca, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis i Hrvatska udruga banaka organiziraju edukativni online nagradni natječaj za mlade „Online plaćanja“. Program financijskog obrazovanja je namijenjen srednjoškolcima i studentima, a sadržaj je osmišljen kroz 4 kategorije: potrošnja, internetska kupnja, novac na internetu i plaćanja putem interneta.

Kada polaznik završi s online učenjem, riješit će kviz znanja s 10 pitanja. Oni s najviše osvojenih bodova kvalificirat će se za osvajanje 100 kuna dnevne nagrade, odnosno 1000 kuna glavne tjedne nagrade.

Program je prilagođen navikama mladih da se digitalno – na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje, nauče kako prilikom kupovine razlikovati potrebe od želja, zaštiti se od impulzivne potrošnje i odgovorno koristiti platnim karticama.

Mladi će imati priliku naučiti i kako se zaštititi od prijevara i rizika financijskih zloupotreba kartica, na što paziti kad kupuju online i koja su njihova potrošačka prava.

Zainteresirani mogu pristupiti ovom programu na adresama:
www.stedopis.hr
www.hub.hr
www.sigurnostnainternetu.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next