Logo
Ispiši ovu stranicu

Ericsson daje prve rezultate u razvoju 5G mreža Istaknuto

Ericsson daje prve rezultate u razvoju 5G mreža

Ericsson je predstavio mrežnu platformu namijenjenu prvim korisnicima koji će krenuti u petu generaciju (5G) mobilnih mreža. Komunikacije se ubrzano kreću prema podatkovno zahtjevnim aplikacijama poput virtualne i proširene stvarnosti koja bi trebala biti dostupna na svakom mjestu. Ericsson je među prvima na tržištu ponudio rješenja za jednostavan prelazak iz današnjih u novu generaciju mreža.

Ericssonova 5G platforma nudi operatorima nove poslovne mogućnosti, a sadrži 5G jezgreni, radijski i transportni portfelj, zajedno s digitalnim sustavima podrške, uslugama transformacije te s naglaskom na sigurnost.

Budući da će telekomunikacijski operatori koristiti 5G tehnologiju za digitalizaciju industrija, Ericsson predviđa da će već 2026. godine potencijalno globalno tržište biti vrijedno preko 580 milijardi dolara, što će operatorima omogućiti dodatnih 34 posto rasta prihoda u 2026. Na temelju studije, Ericsson predviđa da sektori proizvodnje i energetike te komunalne službe nude najveće mogućnosti prihoda operatorima uslijed novih mogućnosti na temelju 5G tehnologije.

"Ovim uvođenjem predstavljamo 5G platformu kao poticaj velike promjene u mrežnim karakteristikama, što će našim kupcima omogućiti da svojim korisnicima ponude naprednija korisnička rješenja i nove poslovne modele. Važno je i operatorima omogućiti nastavak evolucije prema 5G," kaže Arun Bansal, čelnik Ericssonove poslovne jedinice Mrežni proizvodi.

"Zadovoljni smo napretkom koji Ericsson postiže na putu uvođenja 5G tehnologije u komercijalnu fazu," kaže Roger Gurnani, tehnički direktor Verizona. "Probni rad s krajnjim korisnicima u 11 gradova SAD-a predstavlja važan korak na ubrzavanju puta u sljedeću generaciju bežičnih usluga."

Od 27. veljače do 2. ožujka 2017. Ericsson će u Barceloni na Mobile World Congressu demonstrirati inovativna rješenja i nov pristup suradnji potrebnoj za uspjeh u navedenom području.

Uz kupce i partnere, Ericsson surađuje i s nizom industrija. Stoga poziva da tijekom MWC 2017 posjetite Ericssonov prostor u Dvorani broj 2 ili online, gdje ćete moći doznati više o glavnim temama: 5G; Platforme i usluge za IT, oblak, mreže te TV i medije; Povezana rješenja za industrije; Internet stvari te Partnerstvom do uspjeha.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.