Menu

U četvrtom kvartalu 2016. Tele2 Hrvatska bilježi istu razinu prodaje kao i prošle godine Istaknuto

U četvrtom kvartalu 2016. Tele2 Hrvatska bilježi istu razinu prodaje kao i prošle godine

Tele2 AB (Tele2) objavio je konsolidirane rezultate poslovanja za četvrti kvartal 2016. godine. Tele2 Hrvatska ostvarila je neto prodaju u iznosu od 340 milijuna kuna što je na razini prošle godine, dok je neto prirast korisnika u tvrtki Tele2 Hrvatska iznosio -70.000 (-100.000), uz kontinuiranu promjenu strukture u korist pretplatnika kao rezultat vrlo pozitivne reakcije korisnika na nove, redizajnirane tarife za pretplatnike.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihodi od krajnjih korisnika su porasli za 1,1 posto te iznose 171 (169) milijuna kuna.

Veći troškovi naknada za radiofrekvencijski spektar su i u ovom kvartalu negativno utjecali na kvartalnu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) koja iznosi 17,1 (23,3) milijuna kuna.

Tvrtka Tele2 Hrvatska je prosincu 2016. postala prvi operater u Hrvatskoj i u regiji koji je svojim korisnicima omogućio plaćanje unutar Google Play Trgovine isključivo uz pomoć Tele2 računa, a bez potrebe korištenja kreditne kartice. Ova nova funkcionalnost predstavljena je hrvatskom tržištu u prosincu 2016., a ne bi je bilo moguće realizirati bez prethodnog značajnog ulaganja tvrtke Tele2 Hrvatska u kvalitetu mreže što je dovelo do postizanja najviše razine kvalitete potvrđene i istraživanjem tvrtke P3 Communications. Tele2 korisnici tako mogu bezbrižno i bez straha od sigurnosnih rizika dijeljenja podataka s kreditnih kartica kupovati nove igre, aplikacije, filmove te razna poslovna rješenja dostupna u Google Play Trgovini na puno jednostavniji i sigurniji način.

„Tele2 Hrvatska godinu završava rastom korisničke baze i rastom prihoda. Posebno veseli rast privatnih i poslovnih korisnika pretplatničkih usluga. To je rezultat dobrih promotivnih aktivnosti kroz cijelu godinu, no treba reći da one ne bi same bile dovoljne da nismo značajno investirali u našu mrežu te sada nudimo zaista visokokvalitetnu razinu usluga koje mogu zadovoljiti potrebe i onih najzahtjevnijih korisnika. Kroz jednostavna i fleksibilna rješenja nastavit ćemo biti ustrajni i korisnicima nuditi odlično korisničko iskustvo, a u novim proizvodima i uslugama fokus će biti na rješenjima koja korisnicima štede novac ili rješavaju neki problem - čine život lakšim. Naša nova usluga plaćanja na Google Play Trgovini putem Tele2 računa, sudeći po mahom odličnim reakcijama korisnika, dokaz je da je taj smjer itekako ispravan“, rekao je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

„Izrazito sam ponosna na cijeli Tele2 tim, na kontinuirani razvoj i napredak te izvanredan doprinos mobilnog segmenta na našim glavnim tržištima. Naša izazivačka strategija i pozicioniranje te kontinuirani fokus na pružanje najveće vrijednosti korisniku rezultira pozitivnim trendom rasta na našim glavnim tržištima, kako u rezidencijalnom tako i u poslovnom segmentu. Naše vodstvo i revidirana politika dividende reflektira razvojni karakter naše Grupe i samouvjerenost u kreiranju dugoročne održive vrijednosti dioničarima, korisnicima i zaposlenicima“, izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

PR

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next