Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson na CES-u 2017: kakve promjene u svakodnevici donosi 5G Istaknuto

Ericsson na CES-u 2017: kakve promjene u svakodnevici donosi 5G

Ericsson je na sajmu CES 2017 u Las Vegasu demonstrirao kako bi 5G mogao unaprijediti gradove, povećati učinkovitost industrije, ali i načine na koje se zabavljamo. Posjetitelji Ericssonovog izložbenog prostora mogli su iskusiti na koje bi načine 5G ekosustav mogao omogućiti inovacije za nove korisničke primjene i poslovne modele.

Utjecaj 5G u ključnim industrijama bio je i predmet rasprave na kojoj je sudjelovao Ulf Ewaldsson, Ericssonov čelnik odgovoran za strategiju i tehnologiju, zajedno s partnerima iz SK Telecoma i BMW-a. Ewaldsson je izjavio: "Važan parametar inovacije je koliko je ljudi mogu dijeliti, koristiti i iskusiti. Zahvaljujući našoj dugoj i bogatoj povijesti u povezanosti, vrlo smo svjesni povratne veze između inovacije i doživljaja. CES uvijek predstavlja odličnu pozornicu za inovacije pa smo sretni da možemo podijeliti našu najnoviju 5G tehnologiju za povezivanje s partnerima i zajedničkim kupcima. Jedini način na koji ćemo doći do 5G svijeta su stvarni slučajevi primjene koji proširuju naše razumijevanje toga što 5G tehnologija može, kao i osiguravanje pravih vrijednosti korisnicima i poslovnim sustavima.“

Ericsson povezuje najnovije tehnološke inovacije i potrebnu infrastrukturu pa je tema njihovog nastupa bila "5G postaje stvarnost“, a posjetitelji su mogli vidjeti kako mreže, mediji i IT zajednički mogu doprinijeti poboljšanju svakodnevnog života i rada. Ericsson je u više od 30 demonstracija rada novih tehnologija pokazao što je sve moguće postići uz pomoć najmodernijih mreža i platformi.

CES 2017 1

Ericssonovi su stručnjaci pokazali kako se ključni aspekti naših života, poput lokacije, okoliša, sigurnosti, zapošljavanja i personalizacije, mogu značajno promijeniti uz primjenu snažnih mreža te inovativnih IT i medijskih sadržaja. Partneri poput Intela, Qualcomma i Volvo Cars-a predstavili su inovativna rješenja nastala u suradnji s Ericssonom.

Ericsson je predstavio i najnovije mogućnosti u području 5G koje će operatori uskoro uvesti, uključujući veću širinu pojasa, manje kašnjenje, veću gustoću, manje energetske zahtjeve, značajno povećanu sigurnost, network slicing (gdje svaki slučaj upotrebe zahtijeva posebni dio mreže) i bežičnu podršku Massive IoT tehnologijama.

Ericsson je koristio vlastitu tehnologiju za emitiranje uživo pa su gledatelji zadnje novosti s Ericssonovog sudjelovanja na CES-u mogli pratiti i iz udobnosti vlastitog doma.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next