Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sony proizvodi za zabavu u kući predstavljeni na sajmu CES 2017 u Las Vegasu Istaknuto

Sony proizvodi za zabavu u kući predstavljeni na sajmu CES 2017 u Las Vegasu

Las vegas je ovog siječnja ponovo centar svijeta za zaljubljenike u gadgete, kao domaćin čuvenog sajma potrošačke elektronike CES. Sony je ove godine fokus stavio na uređaje koji, zahvaljujući HDR tehnologiji (High Dynamic Range), podižu standarde kvalitete prikaza. Od uređaja za kućnu zabavu kao što su 4K HDR televizori i audio uređaji koji pružaju detaljan, trodimenzionalan audio doživljaj, do kamera, projektora, igračkih konzola i drugih uređaja koji pružaju korisnicima više mogućnosti za uživanje u zabavnom sadržaju.

Na Sonyjevoj konferenciji za medije na CES-u, predsjednik i generalni direktor kompanije Kazuo Hirai predstavio je publici rastuću ponudu uređaja kompatibilnih s HDR standardom i sadržajima, počevši od televizora iz serije A1, prve Sony serije 4K BRAVIA OLED televizora. Zatim, osvrnuo se na niz proizvoda koji obogaćuju svakodnevicu korisnika, inspiriraju ih i izazivaju njihovu radoznalost, kao i na inicijative tvrtke s ciljem proširenja mogućnosti potrošačke elektronike.

Nova linija televizora BRAVIA OLED A1 spaja najbolje Sony tehnologije prikaza, uključujući 4K HDR procesor X1 Extreme prisutan i u modelima iz Z9 serije. Ovaj procesor ističe vizualne prednosti 4K HDR sadržaja i koristi pun potencijal OLED panela sa samosvjetlećim pikselima, stvarajući dublje nijanse crne, ali i svjetlijih boja, da bi prikaz bio što vjerniji. Seriju A1 odlikuje i Acoustic Surface tehnologija koja osigurava da zvuk dolazi direktno iz ekrana, čime se eliminira potreba za zvučnicima oko televizora i dobiva nezavisan uređaj. Na taj način, ostvaruje se jedinstvo audio i video sadržaja, čime se dobiva na realističnosti cjelokupnog prikaza. Također, zahvaljujući spomenutoj tehnologiji i OLED panelu sa širokim kutom gledanja, možete uživati u gledanju iz bilo kog dijela prostorije.

X1 procesor

Bit će predstavljen i nov UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray player, koji nudi impresivne 4K HDR vizualne sadržaje visoke kvalitete. Ovaj uređaj podržava tehnologiju visoke rezolucije i može reproducirati audio sadržaj pun detalja i nijansi koji je vjeran originalnom snimljenom zvuku.

Na području audio opreme, Sony predstavlja nove uređaje s inovativnom tehnologijom za još više uživanja u prednostima 4K HDR standarda. Među njima je nova premium traka sa zvučnicima HT-ST5000 s podrškom ne samo za Hi-Res audio sadržaj, već i za novu generaciju Dolby Atmos 3D surround audio format nove generacije koji dodaje novu dimenziju audio doživljaju. Ovaj uređaj također posjeduje jedinstvenu wave-front control tehnologiju Sony S-Force PRO Front Surround sistema, koji usmjerava zvučne valove kreirajući moćan zvuk koji ispunjava prostor. Osim toga, stručnjaci iz kompanije Sony Pictures Entertainment sudjelovali su u dizajniranju modela HT-ST5000, pomažući da se audio kvaliteta kalibrira i optimizira za puštanje filmova.

ST5000 Atmos

Novo multikanalno integrirano pojačalo STR-DN1080 je kompatibilno s DTS:X formatom, stvarajući zvuk koji se slobodno prostire u tri dimenzije. Ovaj uređaj odlikuju brojne inovativne tehnologije, među kojima se izdvajaju Speaker Relocation, koja ostvaruje optimalno zvučno okruženje čak i u ograničavajućim okolnostima instaliranja kod kuće, i Phantom Sound Back, koja stvara bogat zvuk koji se širi do svakog ugla sobe.

Osim spomenutog, Sony će predstaviti spoj audio uređaja kompatibilnih s Wi-Fi mrežom i 4K HDR televizora s operativnim sustavom Android, kompatibilnih s Google Home zvučnikom koji pokreće servis Google Assistant. Jednostavnom glasovnom komandom možete streamati glazbu s povezanih audio uređaja u različitim prostorijama, pristupiti YouTube servisu te ostalim glazbenim servisima preko svog televizora. Posjetitelji Sony štanda će imati priliku da se u potpunosti upoznaju s mogućnostima glasovne komande.

Na Sonyevoj presici predstavljen je i koncept Life Space UX, prepoznatljiv po pronalaženju novih načina za transformaciju vašeg životnog prostora. U ovoj kategoriji po prvi put će biti predstavljen konceptualni model pod imenom „Novi 4K projektor – Sve je tu“ (“New 4K Projector – It's all here”), koji omogućava prikaz raznovrsnog sadržaja poput knjiga, filmova i muzike. Naravno, možete ga koristiti i kao konvencionalni projektor, ali idejno je namijenjen otkrivanju i pregledu novog sadržaja. Na primjer, možete projicirati naslovne strane brojnih knjiga, izabrati onu koja vas zanima i prelistati je. Također, na Sony štandu će biti prikazani i već dostupni 4K projektor veoma kratkog dometa, LED Bulb zvučnik, prijenosni projektor ultra kratkog dometa i Glass Sound zvučnik.

projektor

Bit će predstavljene i različite inicijative koje je kompanija pokrenula s ciljem da proširi mogućnosti svijeta potrošačke elektronike. Među njima su „N“ i „T“, koncepti prototipi iz programa Future Lab za istraživanje i razvoj koji ima cilj sudjelovati u kreiranju životnih stilova budućnosti u suradnji s korisnicima. Tu su i raznovrsni proizvodi proistekli iz start-up projekata Sonyjevog internog poslovnog inkubatora, programa Seed Acceleration, Xperia Smart uređaji koji donose nove načine komunikacije, kao i autonomni dronovi i cloud-based servisi za obradu podataka za mjerenje i kontrolu u ponudi partnerske kompanije Aerosense Inc.

Sonyjeve aktivnosti na sajmu CES 2017 u Las Vegasu možete pratiti ovdje.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next