Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Imate ideju za startup? Prijavite se u SPARK Istaknuto

Imate ideju za startup? Prijavite se u SPARK

Mostarski startup akcelerator SPARK poziva ljude s idejama ili već započetim projektima da se prijave za njihov akceleraciski program koji bi ove godine trebao iznjedriti treću generaciju SPARK-ovih startupa. Glavni cilj SPARK-a je svima olakšati poslovanje. Bez obzira imate li samo poslovnu ideju ili već posjedujete svoju tvrtku – SPARK nudi pomoć u vidu edukacije, opreme, prostora i kontakata s investitorima.

 

Tema je ove jeseni načelno otvorena, ali ponuđene su i smjernice, koje bi mogle potaknuti nečiju ideju ili ohrabriti nekoga tko već ima ideju ili započet projekt iz nekog od predloženih područja. Predložene teme su inovacije u sportu, internet stvari, mediji i čiste tehnologije, no ako imate dobru ideju koja se ne uklapa nužno ni u jednu od navedenih tema, možete se svejedno prijaviti.

Svoje ideje možete prijaviti do 16. rujna preko obrasca na ovoj poveznici, a trebaju li vam informacije iz prve ruke, možete doći na Dan otvorenih vrata, gdje ćete imati prilike popričati sa SPARKovcima, startupima iz prve i druge generacije te SPARK mentorima. Za Dan otvorenih vrata potrebno je najaviti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon predselekcije prijavljenih ideja i projekata, slijedi četverodnevni bootcamp, s uvodom u startup svijet i pripremama za pitch pred evaluacijskim odborom za finalnu selekciju startupa. Ukoliko taj pitch dobro prođe, projekt ulazi u sam SPARK-ov startup program.

SPARK svojim startupima nudi prostor i opremu za rad, investicije za startupe s planom i rezultatima, edukaciju, savjetodavne usluge, ali možda najvažnije od svega, nudi i mentorske programe. Startup program traje ukupno šest mjeseci. Prva faza traje tri mjeseca koji se sastoje od izmjeničnog rada i edukacije na teme startup svijeta, razvoj proizvoda i poslovnog modela te izrada minimalno održivog proizvoda (MVP). Nakon prva tri mjeseca, dolazi do trenutka kada svi startupi trebaju predstaviti svoj MVP, kako bi nastavili s radom i edukacijom iz prodaje, marketinga, financija i tržišta.

Cijelo vrijeme akceleracije u SPARK-u polaznike svojim mentorstvom prate edukacijski i korporativni partneri. Po završetku akceleracije, startupi imaju priliku predstaviti svoje gotove proizvode potencijalnim investitorima, čime eventualno prelaze u fazu prodaje i počinju ostvarivati prihode.

Za više informacija posjetite ovu poveznicu.

Spark Startup Facebook

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next