Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Comping donirao računala OŠ Grigora Viteza u Zagrebu

Comping donirao računala OŠ Grigora Viteza u Zagrebu

Comping, jedno od najvećih IT poduzeća u Hrvatskoj doniralo je sedam računala zagrebačkoj osnovnoj školi Grigora Viteza. Riječ je o kvalitetnim, energetski učinkovitim, trojezgrenim HP Compaq računalima koja će učenicima i nastavnicima ove škole koristiti u podizanju razine kvalitete rada i atraktivnosti nastave.

Donaciju je uručio predsjednik uprave Compinga Alojzije Jukić, koji je tom prilikom istaknuo kako je kontinuirano obrazovanje ključ uspjeha u današnjem modernom svijetu. “Živimo u svijetu u kojem je gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme čemu i Comping svjedoči u svom svakodnevnom poslovanju. Područje IT industrije u kojoj djelujemo izuzetno se brzo razvija, a svakodnevno učenje i napredak nužni su za opstanak. Nadamo se kako će ova donacija omogućiti profesorima kvalitetnije provođenje nastave, a učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju“ izjavio je Jukić dodavši da je i sport iznimno bitna komponenta za dječji razvoj. "Kroz sport se razvija čitav niz kompetencija nužnih za uspjeh u daljnjem životu, stoga podržavamo vrhunske sportaše kao što su braća Sinković, kako bismo nadahnuli mlade u postizanju vrhunskih vještina i visokih rezultata.“

Osim same donacije računala, Comping će školi pomoći i oko uređenja informatičke učionice, a o podršci koju uz informatička znanja ova tvrtka pruža i sportu govori i prisutnost na svečanosti braće Sinković, proslavljenih hrvatskih veslača i velikih nada za novo odličje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju. Martin i Valent Sinković podijelili su učenicima prigodne majice, odgovarali na pitanja novinarske sekcije OŠ Grigora Viteza a donijeli su i trening spravu za veslanje kako bi učenicima demonstrirali svoju pobjedničku tehniku.

comping2

Ravnateljica škole Vlatka Kovač rekla je da je OŠ Grigora Viteza jedinstvena u Hrvatskoj po raznovrsnosti programa koje učenici pohađaju i po posebnoj pažnji koju škola posvećuje ne samo djeci s poteškoćama i onoj tipičnog razvoja, nego i darovitim učenicima te teži zadovoljiti potrebe svakog pojedinog učenika ističući njihove pozitivne strane, interese i uspjehe. "Uz sustavan rad na usavršavanju učitelja kako bi se što kvalitetnije mogli posvetiti učenicima, izuzetno nam je važna i opremljenost škole koja predstavlja jedan od uvjeta kvalitetnog rada. Učionica za informatiku je opremljena vrlo skromno i starom opremom pa će nam donacija računala i pomoć tvrtke Comping izuzetno koristiti u podizanju razine kvalitete rada i atraktivnosti nastave“ izjavila je Kovač u svojoj zahvali.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next