Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Asseco South Eastern Europe zabilježio rast dobiti od 15 posto Istaknuto

Asseco HQ Asseco HQ

Grupa Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE) objavila je izvješće o poslovanju prošle godine, navodeći rast u gotovo svakom segmentu. Kompanija Asseco, IT tvrtka za rješenja i usluge za financijsku industriju, u svom izvješću objavila je kako su prihodi od prodaje nakon četiri tromjesečja iznosili 116,4 milijuna eura.

Najveći rast, od 18 posto, u usporedbi s četiri tromjesečja 2014. godine, zabilježila je poslovna jedinica Plaćanja, u kojoj su prihodi od prodaje dosegli 38,3 milijuna eura krajem 2015. Poslovna jedinica Bankarstvo povećala je također prihode od prodaje za 14 posto, uprihodivši ukupno 32,1 milijuna eura u četiri tromjesečja 2015. godine.

"Iako su prihodi od prodaje grupe Asseco South Eastern Europe za 2015. godinu bili u rangu onih koje je tvrtka imala 2014. godine, njihova se struktura značajno promijenila. Prihodi od prodaje vlastitih proizvoda i usluga u poslovnim jedinicama Plaćanja i Bankarstvo zabilježili su rast, dok su istovremeno prihodi od prodaje rješenja neovisnih proizvođača u jedinici Sistemske integracije zabilježili pad." – rekao je Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave društva Asseco South Eastern Europe S.A.

Prihodi od prodaje vlastitih usluga i rješenja iznosili su 71 milijun eura (61 posto ukupnih prihoda) zaključno s krajem 2015., dok su u istom razdoblju prošle godine iznosili ukupno 66,7 milijuna eura (56 posto). Ta je činjenica doprinijela povećanju bruto dobiti od prodaje od 25,7%, nakon četiri tromjesečja 2015. godine, što predstavlja rast od 2,2 postotne točke u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Operativna dobit (EBIT) iznosila je 12,7 milijuna eura, što čini povećanje od 15 posto u odnosu na 11 milijuna eura operativne dobiti po završetku 2014. godine.

Neto dobit grupe ASEE porasla je za 12 posto u usporedbi s četiri tromjesečja prethodne godine, dosegnuvši 10,4 milijuna eura u istom razdoblju 2015. godine. Društvo je prijavilo vrijednost nedovršenih usluga u 2016. godini u iznosu od 78,9 milijuna eura, što čini povećanje od 19 posto u usporedbi s 66,3 milijuna eura iz 2015.

Početkom ove godine Asseco SEE je započeo i suradnju s hrvatskim državnim vrhom. Tvrtka će u suradnji s APIS IT-om surađivati na projektu namijenjenom svim institucijama Vlade Republike Hrvatske. Asseco SEE će u institucije implementirati svoj Aseba CM za SPEUP, rješenje namijenjeno za upravljanje elektroničkim zapisima te poslovanje u domeni javnih institucija reguliranih zakonima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next