Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Objavljen program „u ringu“ Istaknuto

Objavljen program „u ringu“

Natjecanje u pitchu Get in the Ring okupit će 10. i 11. travnja u zagrebačkom HUB-u 385 poznate domaće startupove s ciljem odabira najboljeg, koji će dobiti priliku predstaviti se investitorima iz cijelog svijeta na finalnoj konferenciji u Singapuru. Zagrebački dvodnevni program pod pokroviteljstvom Erste banke započet će 10. travnja, gdje natjecatelje od 10 do 13 sati čekaju treninzi i rad s renomiranim mentorima kako bi se što bolje pripremili za sljedeći dan.

11. travnja u 16.15 sati posjetitelji će na panel raspravi pod nazivom: „Koliko je godina rada potrebno za uspjeh preko noći“, imati priliku poslušati neka od najpoznatijih imena domaće startup scene. Na panelu koji će moderirati poduzetnik i investitor Saša Cvetojević sudjelovat će: Matija Žulj, osnivač Agrivija, Domagoj Oreb, partner u South Central Ventures, Damir Sabol, osnivač i direktor MicroBlinka i PhotoMatha te Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala Erste banke.

Nakon panel rasprave slijedi dosad neviđen koncept natjecanja u pitchu u kojemu će osnivači startupa poput sportskih zvijezdi odmjeravati snage u pravom boksačkom ringu. Kroz pet rundi u trajanju od 30 sekundi, natjecatelji će debatirati o svojem timu, postignućima, poslovnom modelu i tržištu, financijama, a sve će zaključiti kreativnim slobodnim stilom.

Stručni žiri sastavljen od stručnjaka iz industrije odabrat će pobjednika, a startup koji uspije najviše zagrijati publiku i dobije najveći pljesak osvojit će dodatnu nagradu u iznosu od 2000 kuna.

Iza hrvatskog izdanja globalnog programa Get in the Ring stoje dvije najistaknutije razvojne institucije HUB385 i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), a svoju podršku projektu dala je i Erste banka.

„Erste banka već godinama, kao jednu od strateških smjernica svojeg poslovanja, vidi podršku startupima. Nastojimo podržati projekte malih poduzetnika, neovisno o tome s kojom dugoročno financijski održivom idejom dolaze jer ih vidimo kao bitne generatore razvoja hrvatskog gospodarstva. Osim što projekte financijski podržavamo, poduzetnicima pružamo i savjete kako bi svoje poslovanje unaprijedili i učinili još isplativijim. Posebno nas veseli kad je riječ o mladim ljudima, sa svježim idejama i novim pogledima na svijet“ istaknuo je tim povodom Ivan Babić, direktor Poduzetničkog centra Zagreb Erste banke.

Pošto je zagrebačko natjecanje jedna od posljednjih prilika za osvojiti ulaznicu za finale koje se u od 17. do 19. svibnja održava u Singapuru, domaćim startupovima pridružit će se i oni međunarodni, u želji da baš oni sudjeluju na velikom finalu koji će okupiti više od 150 startupa iz 100-tinjak zemalja širom svijeta.

Natjecateljske prijave za Get in the Ring Zagreb otvorene su do 7. travnja do 12 sati putem web linka: http://bit.ly/2lDheD2

Gledatelji koji žele biti dio ovog spektakla, svoje ulaznice mogu kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 199 kuna, odnosno 49 kuna za studente.

na vrh članka