Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osvojite 20000 kn na drugom Combisovom hackatonu – try{code}catch 2017. Istaknuto

Osvojite 20000 kn na drugom Combisovom hackatonu – try{code}catch 2017.

Hrvatski pružatelj IT usluga Combis po drugi put organizira 24-satno natjecanje u programiranju „try{code}catch“ u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti nove timove za interni Neostartup. Hackaton će se održati 8. i 9. travnja 2017. i u njemu mogu sudjelovati redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

"Hackaton organiziramo po drugi put, ponovno sa željom da okupimo najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabavimo i stvorimo nešto novo, inovativno i korisno. Za razliku od prošle godine, kada smo imali konkretne zadatke, novi hackaton donosi i nov koncept koji ima veći naglasak na kreativnost", najavio je Mladen Maras, direktor hackatona try{code}catch.

Mladen Maras CombisMladen Maras, Combis, direktor hackatona try{code}catch

"Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBISa, zato smo i kreirali Neostartup - poslovni model koji nudi mladim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa, a unutar etablirane kompanije. Ova se formula pokazala izvrsnom i nastavljamo u istom tempu. Nakon prošlogodišnjeg hackatona odabrani studenti završili su započeta rješenja u COMBISu, njihove aplikacije u potpunosti su razvijene, a zatim i donirane", nastavlja Maras.

Nagradni fond iznosi 38.000 kuna, od čega prvo mjesto nosi 20.000 kuna, drugo 10.000 kuna, a treće 8.000 kuna po timu.

17Pobjednici prošlogodišnjeg hackatona

Prvi COMBIS hackaton obilježio je velik interes studenata – ukupno se prijavilo 38 timova, odnosno 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog tako velikog interesa studenata, ali i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka, žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova. Prvu nagradu osvojio je tim DeepWeb, na drugom mjestu bio je tim Neće snaša frontendaša, a na trećem mjestu tim Team_1234.

Sve informacije dostupne su na stranici hackatona try{code}catch.

na vrh članka