Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osigurano 100 milijuna kuna za studentsku stručnu praksu Istaknuto

Osigurano 100 milijuna kuna za studentsku stručnu praksu

Obavljanje stručne studentske prakse svojevrsni je standard na privatnim veleučilištima, biotehničkim znanostima te zdravstvu, no, većina hrvatskih fakulteta još uvijek nazaduje po pitanju organizacije praktične nastave za studente.

S ciljem povećanja zapošljivosti studenata Ministarstvo znanosti i obrazovanja za javna i privatna visoka učilišta osiguralo je 100 milijuna kuna iz državnog proračuna te fondova Europske unije. Iz toga se očekuje financiranje 30 do 50 projekata, dok je minimalan broj studenata u okviru svakog projekta 50. MZO procjenjuje kako će se osigurati sredstva za otprilike 4000 studenata. Projekt bi trebao trajati između dvije i tri godine.

„Kompetencije koje se grade u stručnoj praksi od iznimne su važnosti za studente te njihovo daljnje usavršavanje“, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Dodala je kako unaprjeđenjem kvalitete stručne prakse u obveznom ili izbornom dijelu studijskog programa svi studenti imaju koristi u budućem radnom odnosu. U projekt je uključeno i nastavno osoblje koje pomaže studentima na znanstvenim i stručnim studijima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Projektom bi se trebao povećati broj zajedničkih istraživačkih projekata studenata, mentora i nastavnika, a želi se smanjiti broj nezaposlenosti visokoobrazovanih osoba.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next