Logo
Ispiši ovu stranicu

"U razvoju autoindustrije trebamo odlučniji pristup" Istaknuto

"U razvoju autoindustrije trebamo odlučniji pristup"

U Berlinu se proteklih dana održala Automobilwoche konferencija, a pričalo se o implementaciji 5G tehnologije u autoindustriji te kritičnoj brzini razvoja autonomnih i električnih automobila.

Izvršni direktor Jaguar Land Rovera Ralf Speth kazao je kako cjelokupni auto-sektor treba unificirane i jasne vodilje, pogotovo u 5G tehnologiji koja bi trebala olakšati povezivanje automobila i povećati sigurnost, a vrh eurpskih država i sama industrija trebaju raditi zajedno kako bi tržište raslo na zdrav način.

U toj se izjavi Speth referirao na Europu jer europski proizvođači automobila ne mogu pratiti tržišta u ekspanziji autonomnih i električnih automobila poput SAD-a i Kine.

„Ni jedna kompanija ne može se sama boriti protiv izazova koje nameće autonomna vožnja i nove tehnologije“, dodao je Speth.

Izvršni direktor Porscheove divizije u Volkswagenu Oliver Blume osvrnuo se na potražnju za baterijama koja iz mjeseca u mjesec raste, a dobavljači taj trend ne mogu pratiti. „Trebat ćemo inteligentna partnerstva“, kazao je.

„Nadam se da neće biti prekasno. Trebamo ubrzani i odlučniji pristup. Postavljeni strateški ciljevi su dobri, ali implementacija je ono po čemu će se vidjeti razlika“, rekao je Detlev Mohr iz konzultantske tvrtke McKinsey.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.