Logo
Ispiši ovu stranicu

Strateška suradnja između tržišnih lidera u otvorenom kôdu u regiji SIE-a Istaknuto

Strateška suradnja između tržišnih lidera u otvorenom kôdu  u regiji SIE-a

Osnivanje najvećeg centra kompetentnosti tehnologija otvorenoga kôda u središnjoj i istočnoj Europi (SIE) cilj je sporazuma koje je na inicijativu kompanije Linux Polska sklopilo pet lidera u području otvorenih tehnologija u regiji SIE-a. U rujnu su kompanije Linux Polska, ELOS Technologies, Nimium, Softergee, ULX sklopile obvezujući ugovor o suradnji.

Cilj projekta jest stvoriti jedinstvenu robnu marku za stavljanje na tržište proizvoda i usluga svih kompanija. Te kompanije trenutačno rade na strategiji poslovanja koja će im omogućiti da u najvećoj mogućoj mjeri iskoriste poslovne sinergije i poslovne kompetencije za ostvarivanje najvećeg mogućeg udjela na tržištu. Njihovo združeno iskustvo i stručno znanje omogućit će im ne samo da ostvare prednost pred konkurentima, već i da unaprijede svoj potencijal rasta te izdvajanja za istraživanje i razvoj.

„Ovom kombinacijom želimo stvoriti robnu marku koja će se moći natjecati na globalnom tržištu informatičkih konzultanata, a njezina snaga leži u kompetencijama potkrijepljenima certifikatima i nizom godina iskustva. Nova struktura znači preko 200 informatičkih inženjera i arhitekata rješenja, cjeloviti portfelj otvorenih rješenja, 10 centara za osposobljavanje, komunikaciju na 15 jezika i ukupan prihod od prodaje od nekoliko stotina milijuna eura. Želimo svojim klijentima i suradničkim kompanijama biti partner od povjerenja. Vjerujemo da će filozofija za koju smo se opredijelili razmjenom znanja i iskustava doprinijeti tržišnom uspjehu projekta“ – kazao je Marin Bjeliš, direktor društva Nimium.

ELOS Technologies – češka tehnološka kompanija koja nudi rješenja otvorenoga kôda. Njezin portfelj uključuje rješenja PaaS i IaaS, razvoj informatičkih arhitektura, tehnologija računalnog oblaka, upravljanje računalnim oblakom, informatičke projekte i osposobljavanje.

Linux Polska – poljska kompanija sa stručnim znanjem u tehnologijama otvorenoga kôda na poljskom tržištu i regiji SIE-a. Njezine usluge uključuju savjetovanje, revizorske usluge, provedbu, integraciju i održavanje. Specijalizirana je za razvoj i provedbu arhitektura rješenja, sustava i aplikacija temeljenih na tehnologijama otvorenoga kôda. Surađuje s globalnim liderima u informatičkom sektoru, poput kompanija Red Hat, Splunk, EnterpriseDB, Docker, Puppet, Suse i Zabbix.

Nimium – hrvatska kompanija koja nudi usluge projektiranja, provedbe i održavanja za rješenja temeljena na otvorenom kôdu te rješenja proizvedena na temelju vlastitog razvoja, naših partnerskih tehnologija i vodećih globalnih informatičkih kompanija. Neki od naših partnera su Red Hat, EnterpriseDB, Bacula Systems, Docker, SUSE, Zabbix i Zimbra.

Softergee – slovenska tehnološka kompanija koja nudi poslovna rješenja na temelju tehnologija otvorenoga kôda. Usluge obuhvaćaju cijeli poslovni i tehnološki ciklus, počevši od savjetovanja pa do razvoja, provedbe, integracije, održavanja i obrazovanja. Ponuda uključuje i vlastita i partnerska rješenja od, između ostalih, kompanija Red Hat, EDB, Suse i Zimbra.

ULX – vodeći dobavljač poslovnih rješenja otvorenoga kôda na mađarskom tržištu. Surađuje s vodećim globalnim robnim markama kao što su Red Hat i EDB te nudi rješenja otvorenoga kôda za korporativne kupce. Njegov portfelj usluga uključuje integraciju, savjetovanje, revizorske usluge i usluge podrške. Osposobljavanje je također dio njegove ponude.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.