Logo
Ispiši ovu stranicu

Institut Ruđer Bošković dobio 72 milijuna eura iz EU fondova Istaknuto

Institut Ruđer Bošković dobio 72 milijuna eura iz EU fondova

Za realizaciju kapitalnog infrastrukturnog projekta O-ZIP (Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu) Institut Ruđer Bošković iz europskih strukturnih fondova dobio je 72 milijuna eura.

To predstavlja prvo značajnije ulaganje u infrastrukturu IRB-a, a sredstva će se iskoristiti za obnovu postojećih objekata te izgradnju novih pet. Naime, objekti će se iskoristiti za informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologije, istraživanje mora i okoliša, biomedicinska istraživanja, napredne materijale i tehnologije te, naposlijetku, za kongresni centar. Cjelokupni projekt omogućit će i nabavku sofisticirane istraživačke opreme.

„IRB ima potpunu podršku Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU“, kazao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na predstavljanju ključnih europskih projekata na IRB-u.

David M. Smith, ravnatelj Instituta, kazao je kako će ova ulaganja našim znanstvenicima omogućiti da napokon imaju uvjete za rad kakve njihove kolege već odavno imaju u europskih znanstvenim institutima.

Inače, uz strateške projekte Vlade financirane od strane strukturnih fondova projekt IRB-a je četvrti po veličini iza projekta Pelješkog mosta, LNG terminala te projekta unaprjeđenja internetske infrastrukture u RH.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.