Logo
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen inovacijski centar AlgebraLAB Istaknuto

Predstavljen inovacijski centar AlgebraLAB

Novi inovacijski centar AlgebraLAB hrvatskim i stranim tvrtkama omogućit će unaprjeđenje poslovnih procesa uz pomoć stručnih timova u područjima digitalnih tehnologija, ljudskih resursa i digitalne umjetnosti. Naime, smatra se kako velik broj tvrtki i institucija u Hrvatskoj još nije spreman s implementacijom Research and Development aktivnosti zbog navodnog financijskog rizika.

U sklopu AlgebraLAB-a tvrtke i individualni korisnici moći će koristiti start-up inkubator, odjel primijenjenog istraživanja i edukacijsku platformu, a glavni cilj tog projekta vrijednog 3 milijuna kuna je potaknuti konkurentnost gospodarstva uz pomoć inovativnih poslovnih rješenja uz manje financijske troškove za pojedinca ili tvrtku.

„Respektabilna baza znanja i znanstvenici zaslužni za razvoj digitalnih tehnologija našem inovacijskom centru daju posebnu dimenziju. AlgebraLAB postaje prostor kreiranja budućnosti, prostor otvoren za nove, hrabre i kreativne ideje”, kazao je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Hrvoje Balen

Cjelokupni konferencijski i edukacijski centar od 1000m2 čine pet predavaonica s 80 mjesta, 12 računalnih učionica s 24 mjesta te dvije dvorane kapaciteta 500 i 140 mjesta.

Prostor

„U LAB-u projekte razvijamo od početne ideje do finalnog prototipa, tzv. end-to-end, a zahvaljujući konceptu dijeljenja znanja, naši korisnici dobivaju priliku testirati svoje ideje u realnom okruženju, sve do realizacije funkcionalnog prototipa”, kazao je direktor AlgebraLAB-a Leo Mršić.

Najavljen je i #startupZG Idea Bootcamp, projekt koji potiče mlade u poduzetništvu i osigurava novčane nagrade, a počet će u lipnju.

Više informacija o aktualnim istraživačkim projektima možete naći na sljedećoj poveznici.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.