Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple postaje prva tvrtka na svijetu koja će vrijediti bilijun dolara Istaknuto

Apple postaje prva tvrtka na svijetu koja će vrijediti bilijun dolara

Analitičarka Katy Huberty iz Morgan Stanleya predviđa da će Apple uskoro postati prva tvrtka koja će dosegnuti vrijednost (tržišnu kapitalizaciju) u visini od jednog bilijuna dolara.

U pismu investitorima Huberty navodi da to neće biti zbog iPhonea koji je i dalje najprodavaniji Appleov proizvod, već zbog rasta koji stalno ostvaruje njegov odjel usluga (Services).

Taj odjel koji uključuje App Store i iTunes ostvario je ogroman rast u posljednje vrijeme, pa je u prošlom kvartalu imao više od 270 milijuna korisnika.

"Nakon što je Appleu u prošlih 5 godina rast omogućavao iPhone s 8% godišnje u prosjeku, po našem mišljenju tu će ulogu u sljedećih 5 godina preuzeti servisi koji će mu vrijednost podići za nekih 67%", navodi Katy Huberty. Rapidni rast Appleovih servisa će se nastaviti i u idućim mjesecima prema cilju dosizanja tržišne kapitalizacije u visini jednog bilijuna dolara (1 000 000 000 000 $).

Huberty je postavila cjenovni target Appleove dionice u visini od 214 dolara, što znači da bi Apple uskoro mogao vrijediti 1,204 bilijuna dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next