Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Roboti u korisničkoj službi Vipneta dio digitalizacije korisničkog iskustva Istaknuto

Roboti u korisničkoj službi Vipneta dio digitalizacije korisničkog iskustva

 

Vipnet aktivno radi na procesu digitalizacije korisničkog iskustva, a na prezentaciji za medije predstavljen je niz novih proizvoda. Osim digitalnih asistenata, najviše pažnje privukla je robotizacija kojom će agenti imati više vremena za komunikaciju s korisnicima i poboljšanje korisničkog iskustva.

Pod nazivom Poveži Sve Vipnet je predstavio niz novih digitalnih usluga i digitalnog prodajnog savjetnika. Sa savjetnikom korisnik može jednostavno složiti paket u kojem je točno ono što korisnik treba po najboljoj mogućoj cijeni te više nije potrebno uspoređivati ručno cijeli niz različitih tarifa kako bi se došlo do optimalnog rješenja. Radi se o web slagalici paketa koja krajnjim korisnicima i posjetiteljima Vipnetove stranice znatno olakšava odabir i pretragu njima idealnih usluga i uređaja, uz samo nekoliko klikova.

Robo Facebook asistent

Novost je i Vipi chatbot, integriran unutar Vipnetove Facebook stranice, inače prvi korak prema novim načinima digitalne komunikacije s korisnicima. Korak je to prema umjetnoj inteligenciji. Chatbot je na raspolaganju 24 sata dnevno, a aktivira se direktnom porukom u inbox Facebook stranice, pri čemu Vipi sam nudi odgovore na temelju postavljenih pitanja.

IMG 20171009 111345

Trenutno u Vipijevoj bazi ima određeni broj odgovora na pitanja na koje ovaj robot može odgovoriti, a s vremenom će se ta baza dodatno širiti. Primjerice, Vipi pomaže korisniku pri odabiru idealnog mobilnog uređaja. Kako bi mogao dati što precizniju preporuku, Vipi korisniku postavlja set pitanja na temelju kojih sužava izbor.

Pokupi u Vipu

Vipnet je predstavio i novu uslugu koja spaja brzinu kupnje u web shopu s elementom preuzimanja uređaja ili artikla u bilo kojem Vip centru. Kupljeni uređaj je dostupan u roku od 1 do 3 dana u odabranom centru, a korisnik ga može preuzeti sljedeća dva tjedna. Korisnik dobiva SMS o svakom koraku isporuke. Novitet je i digitalna obnova bona, pa Vipme i Tomato korisnici bonova svoj račun mogu obnoviti jednostavnim skeniranjem koda mobilnim uređajem, umjesto dosadašnjeg upisivanja 14-znamenkastog broja. Jednim klikom na ikonu unutar Moj Vip ili Moj Tomato aplikacije korisnicima se automatski pokreće kamera, koja prepoznaje znamenke na slipu, skenira ih i ubacuje u polje u aplikaciji.

IMG 20171009 111642

Kako do digitalne transformacije

Vipnet je na presici otkrio i način na koji dolazi do brzih inovacija i digitalne transformacije kroz nove usluge. Vipnetovi zaposlenici nove kompetencije razvijaju u okviru digitalne akademije pod nazivom #digitalAll HUB. Rezultat razvoja novih kompetencija je i prihvaćanje potpuno novih agilnih metoda rada koja podrazumijeva efikasne multidisciplinarne timove koji provode dizajn sprintove i u stanju su proizvod od ideje do implementacije prototipa dovesti u samo nekoliko tjedana. Time se skraćuje vrijeme potrebno da bi proizvod stigao na tržište i znatno se racionalnije koriste ljudski resursi budući da je dosadašnji proces nastanka novih proizvoda trajao i dulje od 6 mjeseci.

IMG 20171009 112806

Robotizacija i automatizacija procesa u Službi za korisnike

Dio internih promjena odnosi se i na unaprjeđenje procesa službe za korisnike. Za dio repetitivnih radnji čije obavljanje traži veliki broj radnih sati i zaposlenika, uvedeni su roboti koji te zadatke obavljaju nekoliko puta brže nego čovjek te je smanjena mogućnost pogreške. Ovime agenti koji su ranije morali obavljate te zadatke, sada imaju više vremena za fokusiranje na krajnje korisnike i poboljšavanje njihovog korisničkog iskustva.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next