Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Zagrebu održan maraton inovacija iz područja fintecha Novathon #withPBZ Istaknuto

U Zagrebu održan maraton inovacija iz područja fintecha Novathon #withPBZ
 
Intesa Sanpaolo Grupa ove je godine u Hrvatsku dovela svoje inovativno natjecanje Novathon,  maraton inovacija u trajanju od 24 sata pod nazivom Novathon #withPBZ
Novathon je organiziran u suradnji s Privrednom bankom Zagreb, članicom Intesa Sanpaolo Grupe, a održan je 23. i 24. rujna u Laubi. Na natjecanju su sudjelovala 144 natjecatelja iz sedam zemalja, okupljena u 24 tima koje su činili programeri, web dizajneri i stručnjaci za marketing.
 
Pobjednički tim "Zero Molecule", koji čine Boris Tomaš, Denis Pavlović, David Ante Macan, Božidar Labaš i Mario Novoselec, osvojio je glavnu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna. Tim je kao izazov odabrao temu pametnog plaćanja te razvio idejno rješenje "Platimo".
"Platimo" je skupno rješenje za pametna, socijalna i grupna plaćanja koje se sastoji od triju proizvoda: otvorenog API-ja za sustav obavještavanja o transakcijama trećih strana, DOT-a za nosive transakcije i SPOT-a, koji je NFC naljepnica za lakše dijeljenje transakcija.

Drugo mjesto i 37.000 kuna osvojio je tim "Auradiate", koji čine Saša Vukšić, Jurica Martinčević, Nikola Kumek i Luka Mikolaj, a koji su ponudili rješenje "Auradiate" na temu pametnog plaćanja. 
Riječ je o marketinškom rješenju temeljenom na lokaciji za ulične izvođače, trgovce, glazbenike, izlagače, MC i ostale kreativne pojedince koji mogu dijeliti informacije o sebi sa svojom publikom putem mobilnog telefona, a članovi publike mogu putem telefona donirati novac tim izvođačima. Rješenje se oslanja na Google web i ne zahtijeva aplikaciju.
 
Treće mjesto i 15.000 kuna izborio je tim "The Cloud does not exist", koji čine Fabio Bottan, Cesare de Cal, Matteo Bombasini i Lorenzo Avello, rješenjem "Bankrush", također na temu pametnog plaćanja.
Aplikacija je to za više banaka koja korisnicima omogućuje grupiranje i upravljanje različitim bankovnim računima i karticama na jedinstvenom mjestu. Putem aplikacije korisnici lako mogu dobiti mikrokredite, prenijeti novac i izvršiti izravna plaćanja pomoću različitih kartica, a banke mogu analizirati prikupljene podatke.
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next