Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ministrica Dalić želi IT rješenje za mjerenje administrativnog opterećenja gospodarstva Istaknuto

Ministrica Dalić želi IT rješenje za mjerenje administrativnog opterećenja gospodarstva

Svi znamo da su brojni propisi, zakoni i administrativne procedure među najvećim problemima s kojima se susreću tvrtke u Hrvatskoj. Ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić najavila je za 11. srpnja 2017. pokretanje natječaja za izradu sustava procjene učinaka i troškova propisa na poslovanje tvrtki.

Sustav će obuhvatiti 40 regulatornih područja, a odabrano IT rješenje bi trebalo poslužiti za podršku mjerenju i smanjivanju administrativnog opterećenja.
Budućim alatom Ministarstvo ima namjeru ispitati procedure u čitavom poreznom sustavu, uključujući porezni zakon, PDV, dobiti, trošarine, carine, računovodstvo, propise o prometu, zaštiti okoliša, a obuhvaćeni će biti i propisi vezani uz stečaj, vlasničke odnose, graditeljstvo, zapošljavanje stranaca i drugi.
Ministarstvo bi rezultate mjerenja trebalo dobiti do 1. rujna 2018. a projekt će prema procjenama koštati oko 2 milijuna kuna. Nadamo se samo da će nakon toga biti doneseni novi zakoni i propisi koji će opravdati taj trošak.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next