Logo
Ispiši ovu stranicu

Otvoren nov prostor TPZ-a, Vollo prvi korisnik Istaknuto

Otvoren nov prostor TPZ-a, Vollo prvi korisnik

Radovi u paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma završeni su. Tim je povodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečanim rezanjem vrpce otvorio i pustio u opticaj nove prostorije Tehnološkog parka Zagreb (TPZ). Istom prigodom je gradonačelnik svečano uručio i ključeve ureda prvome startupu koji će se koristiti prostorijama i infrastrukturom TPZ-a u novom prostoru.

Riječ je o tvrtki Vollo, koja je svoje mjesto u Tehnološkom parku Zagreb osigurala osvojivši nagradu Grada Zagreba na startup konferenciji Zagreb Connect održanoj u studenom prošle godine, a razvija platformu za uspoređivanje autobusnih linija i kupovinu karata za sve prijevoznike na jednom mjestu.

Nov prostor Tehnološkog parka Zagreb, ukupne površine od 7 313  m², namijenjen je poticanju i razvoju startup poduzetništva, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja čime se mladim, obrazovanim i inovativnim osobama i timovima omogućuje ostanak u Zagrebu, u Hrvatskoj, kako bi u poticajnom ambijentu uz potrebnu opremu razvijali svoje ideje i pretvarali ih u poduzetničke pothvate.

Okupljenima su se obratili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, i  voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomašić.

TPZ otvoren bandićMilan Bandić, gradonačelnik Zagreba

Gradonačelnik je rekao: „Sretan sam i ponosan što će ovaj prostor uskoro vrvjeti mladim i obrazovanim ljudima. Upravo takve perspektivne pojedince i putem ovog projekta želimo zadržati u Zagrebu.  Ovaj projekt nema samo inkubatorski i poslovni karakter, već ima daleko opsežniju ulogu za poboljšanje demografske slike naše zemlje. Ideja je da ovaj prostor postane pravom tvornicom startupova. Ovim prostorom Zagreb bez pretjerivanja može parirati najboljim svjetskim startup destinacijama.“

Prostor je koncipiran kroz 118 zasebnih modularnih jedinica u kojima po standardima mogu biti tri do četiri radna mjesta. Osim spomenutih pojedinačnih ureda, u prostoru je osiguran i coworking dijeljeni radni prostor, poseban prostor za provođenje akceleracijskog programa kao i dodatne dvorane za edukaciju, sastanke, serverske sobe i laboratorije poput Centra za računalnu forenziku, Centra za razvoj sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i IoT (Internet of Things) senzorskog laboratorija. Spomenuti modularni i fleksibilni uredi osmišljeni su i izvedeni s ciljem što brže i jednostavnije prilagodbe korisnicima koji, ovisno o potrebama i potencijalu rasta mogu koristiti i više od jednog modula.

Prostor ujedno sadrži i igraonicu gdje će se osigurati sadržaj za djecu korisnika Tehnološkog parka.

U Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb na Velesajmu, uskoro će biti otvoren i nov Poduzetnički centar kao ispostava Plavog ureda, kako bi se dodatno približili onima koji se prvi put odlučuju zakoračiti u poduzetničke vode.

U ovaj projekt do sada je uloženo ukupno 15 milijuna kuna, a kako tvrde iz Razvojne agencije Zagreb, u planu je nastavak opremanja ovog prostora najsuvremenijom i visoko sofisticiranom opremom.

TPZ otvoren2

Pojedinci i timovi zainteresirani za članstvo u TPZ-u pozvani su da se prijave na poveznici http://prijava.tehnopark.hr/

Izvor: TPZ

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.