Logo
Ispiši ovu stranicu

Include na Funderbeamu već skupio 528.000 € investicija Istaknuto

Include Steora na Britanskom trgu u Zagrebu Include Steora na Britanskom trgu u Zagrebu

Include, solinski startup koji razvija i proizvodi inovativna hardverska i softverska rješenja za pametne klupe nadmašio je proširen cilj od 400.000 eura postavljen u sklopu prve kampanje Funderbeam SEE i prikupio čak 528000 € investicija u mjesec dana kampanje, što je bitno više od izvorno postalvljenog cilja od 250000 eura.

Pored uspjeha na Funderbeamu, Include je još i postavio svojih 17 pametnih klupa Steora na 12 lokacija u Zagrebu, među kojima Bundek, Britanski trg, Jarun, studentski domovi „Cvjetno naselje“ i „Stjepan Radić“, te Trešnjevački trg.

Pametna klupa trenutno  je  jedan  od najnaprednijih i najkompleksniji proizvoda na tržištu IoT uređaja. Proizvodnja energije u potpunosti je iz solarnih modula, omogućeno je žično i bežično punjenje uređaja, besplatan pristup internetu, noćno svjetlo i hlađenje sjedala u ljetnim danima. Kupcima klupa također je omogućen i pristup platformi putem koje imaju uvid u rad svojih klupa, lokaciju, alarme i očitanja sa senzora poput kvalitete zraka ili broja korisnika, te daljinska nadogradnja sustava.

Include je među najuspješnijim tvrtkama na Funderbeamu, platformi za investiranje i trgovanje udjelima startupova. Interes i podrška više od 160 investitora tijekom Funderbeam kampanje nadmašio je sva očekivanja i pokazao da vjera u globalni uspjeh hrvatskog startapa samo raste. Prikupljanje investicija na Funderbeamu se nastavlja sve do 28. ožujka za kada je previđen završetak kampanje kroz koju su investitori pozvani da sudjeluju u budućem razvoju Includea.

IncludeInclude

„U prvih deset dana kampanje uspjeli smo preći minimalni prag od 250.000 € i tada je već postalo jasno da će ovo biti uspješna kampanja. Ne mogu reći da nisam bio malo skeptičan po pitanju platforme. Ovo je  zapravo  prvi  put da se ovakav sustav investiranja koristi u hrvatskoj i nismo znali kako će ljudi reagirati na cijelu ideju, ali čini se da investitorima to nije predstavljalo problem i svi zainteresirani su u svakom trenutku imali podršku Funderbeama i Lead Investora. Pred nama je još šest dana kampanje i vjerujem da ćemo dosegnuti čak i 450.000 €, što nam je na neki način i bio skriveni cilj cijelo ovo vrijeme. Investiciju ćemo iskoristiti za sve segmente poslovanja od marketinga i prodaje do ubrzanja razvoja  proizvoda  i  optimizacije  proizvodnoga  procesa.  Drago  mi  je  da  smo  privukli  ovoliki  broj investitora, ne samo zbog nas već i zbog svih budućih hrvatskih startupova koji će prikupljati sredstva na platformi.“, poručio je Ivan Mrvoš, osnivač tvrtke Include.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.