Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nokia u Barceloni uz nove smartfone predstavila i povratak legende Istaknuto

Nokia u Barceloni uz nove smartfone predstavila i povratak legende

Na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni Nokia je na globalno tržište pustila pametni telefon Nokia 6, koji je ispočetka bio dostupan samo na kineskom tržištu. Uz njega prezentirana su i dva nova pametna telefona Nokia 3 i Nokia 5, a pravi mali hit predstavlja i lansiranje nove verzije legendarnog mobitela Nokia 3310.

O Nokiji 6 već se sve zna – ima fullHD ekran od 5,5 inča, Snapdragon 430 s osam jezgri, bateriju od 3000 mAh, kućište od jednog komada aluminija 6000, pametno pojačalo s dvostrukim zvučnicima koje omogućava korisnicima iskustvo dubljeg basa i neusporedivu jasnoću zvuka, dok Dolby Atmos donosi interaktivni doživljaj zabave. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Matte Black, Silver, Tempered Blue i Copper, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 229 eura.

Nokia 6 Arte Black Limited EditionNokia 6 Arte Black Limited Edition

Uz globalno lansiranje „šestici“ se pridružio i Nokia 6 Arte Black Limited Edition, poseban model globalne linije Nokia 6, koji nudi prostor za pohranu od 64 GB-a i 4 GB-a RAM-a, a ovo izdanje kombinacija je najboljih karakteristika obitelji Nokia 6 u luksuznom crnom pakiranju visokog sjaja. Uređaj će također biti dostupan po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 229 eura.

Nokia 5 je profinjen i kompaktan pametni telefon koji se lijepo prilagođava dlanu. Poput Nokije 6, i Nokia 5 je izrađena od jednog komada aluminija serije 6000 kako bi se kreiralo lijepo oblikovano tijelo uređaja. Ima nešto manji ekran od šestice – 5.2” IPS HD s laminiranim staklom Corning Gorilla, Snapdragon 430 i grafički procesor Qualcomm Adreno 505. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Matte Black, Silver, Tempered Blue i Copper, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 189 eura.

Nokia 5 rangeNokia 5

Nokia 3 s cijenom od 139 eura dizajnirana je kako bi pružila iznimno iskustvo uz vrijednost. S aluminijskim okvirom koji je precizno izrađen od jednog komada aluminija, zaslonom od 5” s laminiranim staklom Corning Gorilla i neprimjetno integriranim širokokutnim prednjim i stražnjim kamerama od 8 MP-a, Nokia 3 unosi vrhunsku kvalitetu iskustva pametnog telefona u kompaktnu i elegantnu formu. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Silver White, Matte Black, Tempered Blue i Copper White, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 139 eura.

Nokia 3 Copper White backNokia 3

Sudeći po prvim komentarima na našem Cafe.Mobil.hr i drugim internetskim forumima, popularna nova Nokia 3310 se svima sviđa i svi je žele što prije imati. Ipak, prodaja počinje u drugom tromjesečju ove godine.

Nokia 3310 range 940x600Nokia 3310

Nokia 3310 predstavlja nanovo rođen moderni klasik koji svojom siluetom podsjeća na originalnu 3310. Naravno, igra Snake odnosno Zmija se vraća, ovaj put u boji. Nema Wi-Fi, nema brzi internet nego koristi 2G vezu, ima FM radio.

Tanka je, lagana, poput originala izrađena je od plastike s tipkama koje bude stare emocije te nastavlja tamo gdje je 2000. godine započela i stigla do više od 100 milijuna prodanih primjeraka. Ekran od 2,4 inča nudi QVGA rezoluciju te prikazuje tri reda ikonica, za razliku od pet redaka teksta koje ima Nokia 3310 iz 2000. Nokia 3310 s baterijom kapaciteta od 1200 mAh nudi vrijeme razgovora od 22 sata i trajanje stanja pripravnosti od mjesec dana svjež, šarolik i moderan dizajn. Nokia 3310 bit će dostupna u četiri različite boje, Warm Red i Yellow, sa sjajnim izgledom kućišta te Dark Blue i Grey s matiranim izgledom kućišta. Cijena za model Nokia 3310 u maloprodaji će biti oko 49 eura.

Sve o novostima u Barceloni pratite na Mobil.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next