Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Industrija računalnih igara u SAD-u ostvarila prihode od 30 milijardi dolara Istaknuto

Industrija računalnih igara u SAD-u ostvarila prihode od 30 milijardi dolara

Entertainment Software Association (ESA) i NPD Group, izvještavaju da je samo u SAD-u industrija video igara prihodovala oko 30,4 milijarde dolara od prodaje igara, perifernih dodataka i kupovina unutar igara (in-game purchase), što je oko 200 milijuna dolara više u odnosu na 2015.

Najveći prihodi dolaze od softvera čija prodaja je zabilježila rast od 6 posto, dok je hardver pao za 24 posto, u čemu dosta gubitaka dolazi od prodaje igraćih konzola, konkretno Xboxa One i PlayStationa 4. Analitičari kažu da je osim nešto slabije prodaje samih konzola za to krivo i sniženje njihovih prosječnih cijena, koje očito nije natjeralo gamere na kupnju, već je stvorilo gubitak Sonyu i Microsoftu.

Prodaja Xbox i PS4 konzola je pala za 7 posto, dok je Nintendo 3DS jedini ostvario rast i to za 4 posto u odnosu na 2015., za što su najzaslužnije Pokemon igre, odnosno Pokemon: Sun i Moon, koje su se pojavile na tržištu u jeku najveće Pokemon GO manije.

Zasad nije poznato kako je gaming industrija prošla na drugim velikim tržištima poput Japana, Južne Koreje, Kine i Europe, no jasno je da video igre nikako ne treba podcjenjivati.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next