Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Vipnet preuzeo kontrolni udio Metroneta Istaknuto

Vipnet preuzeo kontrolni udio Metroneta

U maglovitom zagrebačkom jutru tvrtka Vipnet je održala konferenciju za medije na vidikovcu Zagreb Eye, čiji predmet je bila akvizicija tvrtke Metronet telekomunikacije, odnosno preuzimanje kontrolnog udjela tvrtke. Akvizicijom Metroneta, Vipnet postaje vodeći alternativni pružatelj poslovnih telekomunikacijskih i ICT rješenja.

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u Metronetu, a prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Ukupna vrijednost transakcije ostaje neotkrivena. Završetak transakcije očekuje se u prvom kvartalu 2017. godine, nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Kao glavni razlog za preuzimanje Metroneta navedena je činjenica da je Metronet vodeći alternatini fiksni pružatelj poslovnih rješenja sa širokom ponudom podatkovnih, glasovnih i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika, koji su u 2014. i 2015. godini generirali 90 posto ukupnih prihoda kompanije. Metronet posjeduje infrastrukturu sljedeće generacije s više od 4 tisuće kilometara optičke mreže u 67 gradova, čime je pokriveno oko 85 posto svih poslovnih korisnika u Hrvatskoj. U 2015. Metronet je ostvario prihode u visini 28 milijuna eura i EBITDA-u u visini 12 milijuna eura.

Predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský Predsjednik Uprave Metroneta Željko LukačJiří Dvorjančanský (Vipnet) i Željko Lukač (Metronet)

"Metronet je operator s najvećim zadovoljstvom korisnika u poslovnom segmentu i zahvaljujući korisnički orijentiranoj korporativnoj kulturi, snažnoj ekspertizi i razgranatoj mrežnoj infrastrukturi ima sjajan potencijal za budući rast. Vipnet i Metronet zajednički će stvoriti snažniju konkurentnost na tržištu, ali i jednog od najsnažnijih B2B konvergentnih operatora u državi. Osim znatnog jačanja Vipnetove razvojne platforme u B2B segmentu, istovremeno želimo postati konkurentniji u segmentu poslovnih telekomunikacija i ICT-u." – rekao je predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský.

Uz mrežnu infrastrukturu Metronet posjeduje i dva data centra, što osigurava snažnu podlogu u ICT segmentu, a ukupne kapitalne investicije Metroneta od 2005. iznose 85 milijuna eura.

"Sretni smo što Vipnet postaje naš partner za budućnost. Kao jedan od prvih alternativnih operatora na hrvatskom tržištu, Vipnet ima potrebnu snagu i iskustvo kako bi Metronetu osigurao dodatan poticaj za rast i razvoj. Ponosan sam što će Metronet, snažniji no ikad, nastaviti nuditi sveobuhvatne usluge u poslovnom segmentu sa snažnim fokusom na zadovoljstvo korisnika. Vjerujem da će to biti snažan temelj budućeg rasta." – rekao je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Metronet do daljnjega nastavlja pružati usluge s postojećim brendom.

Vipnet preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next