Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Intel ulazi u razvoj računalnog vida, kupuje Movidius Istaknuto

Intel ulazi u razvoj računalnog vida, kupuje Movidius

Intel je u posljednje vrijeme često isticao da je razvoj hardvera računalnog vida (computer vision) jedan od njegovih prioriteta u budućnosti poslovne strategije. Jedan od poteza koji to potvrđuju nam dolazi iz službenog priopćenja Intela, u kojem se navodi da se nalazi u fazi akvizicije tvrtke Movidius specijalizirane za umjetnu inteligenciju koja je poznata po svojoj VPU (Vision Processing Unit) platformi koja pruža "vid" računalnim sustavima.

Među korisnicima ove tehnologije nalazimo DJI, FLIR, Google i Lenovo u svojim dronovima, nadzornim kamerama, AR/VR headsetovima i drugim proizvodima.

Intel vjeruje da će uz pomoć Movidiusove tehnologije doći do ultrabrzih procesora niske potrošnje koji će se naći u njegovim RealSense kamerama, odnosno u uređajima koji trebaju "vidjeti i razumjeti svijet koji ih okružuje".

To znači da bi se Movidiusovi sustavi računalnog vida i dubokog učenja trebali uklopiti u Intelovu "depth-sensing" tehnologiju koja će se između ostaloga naći u procesorima namijenjenim internetu stvari, pametnim domovima, robotima i 50 milijardi povezanih uređaja, koliko bi ih prema predviđanjima trebalo biti u svijetu prije 2020. godine.

Za sada nije poznato koliko je ova akvizicija teška u novcu.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next