Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Pokemon Go: krenule sponzorske lokacije, prvi sponzor je McDonald's u Japanu Istaknuto

Pokemon Go: krenule sponzorske lokacije, prvi sponzor je McDonald's u Japanu

Svjetski AR hit Pokemon Go konačno je dostupan i u Japanu, zemlji u kojoj je franšiza i nastala, kada su još sredinom devedesetih godina Satoshi Tajiri i Ken Sugimori zajedno sa svojim studiom Game Freak počeli razvijati prve Pokemon igre (Red i Green u Japanu) za Game Boy, u izdanju Nintenda. Najnoviji hit ove franšize nastao je u SAD-u, gdje je i debitirao pred malo više od dva tjedna, a sada je dostupan i u domovini "džepnih čudovišta", uz prvu primjenu sponzorskih lokacija, mogućnost koju je iskoristio multinacionalni fast food lanac McDonald's.

Ne samo da su SAD, Australija, veći dio Europe i neke druge zemlje imale prednost pred Japanom, nego se službena dostupnost igre Pokemon Go u Japanu ovaj tjedan višednevno i odgađala. Nakon problema sa serverima po europskoj objavi, Niantic, Nintendo i Pokemon Company – tvrtke iza ovog velikog hita – htjele su biti sigurne da će od prvog dana imati dovoljno serverske snage da mogu isporučiti kvalitetno iskustvo lavini japanskih fanova Pokemona.

Ovo je odgađanje Nintendo stajalo određenog pada dionica, prvi put otkad je igra objavljena i omogućila inače vrtoglav rast. No, današnja se objava poklapa i s početkom školskih praznika u Japanu, što samo doprinosi ionako velikom priljevu aktivnih korisnika. Japanski gigant je uvjeren da će se rast brzo nastaviti, s obzirom na ogroman priljev novih igrača, ali i na ugovor s McDonald'som.

pokejap

Kao što smo već izvjestili, najavljena je mogućnost zakupa sponzorskih Pokestopova i Gymova i McDonald's je prva tvrtka koja je sklopila takav ugovor. Tim je potezom 3000 restorana McDonalds'sa u Japanu pretvoreno u Gymove, gdje će se okupljati igrači radi treninga i kompetitivnih susreta pa će vjerojatno htjeti i prezalogajiti. Očekujemo slične lokacije uskoro i po Europi.

Japan je prva azijska zemlja u kojoj je Pokemon Go dostupan i od tamo će se u sljedećim tjednima širiti prema drugim zemljama istočne Azije. Niantic je već sugerirao da bi tu najzahtjevnija mogla biti objava u Kini pa možemo očekivati da će igra tamo biti dostupna kasnije nego u ostatku regije.

Izvor: TechCrunch

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next