Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft najavljuje uvođenje mjesečne pretplate za Windows 10 za tvrtke Istaknuto

Microsoft najavljuje uvođenje mjesečne pretplate za Windows 10 za tvrtke

Microsoft već duže vrijeme govori o Windowsu 10 kao servisu, a sada na isteku roka za besplatnu nadogradnju sa starijih verzija na "desetku", konačno najavljuje i prve servise na naplatu.

Zasad se radi samo o poslovnim korisnicima nove usluge koja se zove Windows 10 Enterprise E3 i objedinjuje Windows 10, Office 365, Dynamics Azure i CRM. Cijena usluge je 7 dolara po korisniku mjesečno.

Unatoč strahovima, nikakve pretplate za privatne korisnike nisu uvedene, barem ne još, pa zasad obični korisnici ne bi trebali imati straha od nadogradnje starijih verzija Windowsa na novu. No, i ta će se nadogradnja krajem mjeseca, po isteku jednogodišnje promocije, početi jednkratno naplaćivati, kao što se tradicionalno Windows dosad i naplaćivao. Stoga je sada krajnje vrijeme za besplatnu nadogradnju.

Na traju činjenice što su iz Microsofta već izjavili da je Windows 10 zadnja verzija Windowsa koja će se samo kontinuirano nadograđivati, ostaju ipak sumnje da bi Microsoft mogao nekad u budućnosti i prema privatnim korisnicima podvući crtu nakon koje će prestati besplatno isporučivati nadogradnje. No, to su još uvijek samo špekulacije i vrijeme će pokazati na koji će način Microsoft ubuduće modelirati svoje poslovanje vezano za Windows OS i privatne korisnike.

Izvor: Microsoft

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next