Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Avast za 1,3 milijarde dolara planira kupiti AVG Istaknuto

Avast za 1,3 milijarde dolara planira kupiti AVG

Poznata antivirusna tvrtka Avast objavila je da se nalazi pred kupnjom konkurentske tvrtke AVG, a ta će je akvizicija koštati 1,3 milijarde dolara. To je jedna od najvećih akvizicija u domeni tvrtki koje nude antivirusna rješenja.

Nakon akvizicije obje tvrtke zajedno dobiti će novu bazu korisnika širom svijeta koja će se sastojati od 400 milijuna korisnika, od kojih je oko 160 milijuna mobilnih.

Inače, zanimljivo je da su obje tvrtke osnovane u Češkoj, što je očito olakšalo pregovore oko akvizicije, no detalji i pozadina ovog posla nisu poznati, osim što iz obje tvrtke govore kako će im ovo omogućiti znatno bolji prodor na tržište, te "udovoljavanje" novim zahtjevima koji uključuju tržište interneta stvari (IoT-a).

Za sada nam također nije poznato kako će se ovo odraziti na proizvode AVG-a, posebice na besplatnu inačicu njegovog antivirusa koja je vrlo cijenjena i popularna u svijetu.

Za očekivati je da Avast neće diskreditirati postojeće proizvode AVG-a, pa se ništa značajno neće dogoditi s antivirusom kojeg možda imate na svojem računalu/mobitelu, no biti će zanimljivo vidjeti koji će novi proizvodi izaći iz njihovih proizvoda.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next