Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prozor za nadogradnju na Windows 10 nudit će jasnije opcije odgode Istaknuto

Prozor za nadogradnju na Windows 10 nudit će jasnije opcije odgode

Nametljiv Microsoftov pop-up prozor za nadogradnju sa starijih verzija Windowsa na Windows 10 uskoro bi trebao jasnije nuditi mogućnosti odgode nadogradnje.

U sklopu svoje kampanje za poticanje nadogradnji na zadnju verziju Windowsa, Microsoft je svim legalnim korisnicima starijih verzija svog OS-a ponudio besplatnu automatsku nadogradnju unutar prvih godinu dana od objave Windowsa 10. Radi informiranja i reklamiranja te mogućnosti, Microsoft korisnicima Windowsa 7 i 8.x u tom periodu šalje pop-up obavijesti i prozore o mogućnosti nadogradnje na Windows 10.

Mnogi su se korisnici žalili na te obavijesti jer navodno nisu nudile nikakav očit način da se nadogradnja odbaci ili odgodi. To je mnogima uzrokovalo probleme, jer bi im se nadogradnja pokrenula u kakvom nezgodnom trenutku ili zato što im neki komad hardvera nije bio kompatibilan s novim OS-om. U zadnje su se vrijeme neki korisnici žalili da je klik na dugme "X" u gornjem desnom kutu dijaloga svejedno pokretao nadogradnju sustava, što je shvaćeno kao prevara korisnika koji su htjeli odbaciti ili odgoditi nadogradnju.

Čini se da je sada Microsoft konačno odlučio korigirati svoje ponašanje i zloglasni bi se dijalog nadogradnje uskoro trebao drugačije ponašati. Kao prvo, klikanje na dugme "X" po novom će služiti za neodređenu odgodu nadogradnje, kao što je od početka i trebalo biti. Osim toga, u samome dijalogu će biti ponuđen odabir vremena u kojem bi bilo zgodno nadograditi, a bit će moguće i jednostavno odbiti ponudu besplatne nadogradnje.

Ovaj potez, međutim, dolazi tek u zadnjem mjesecu dostupnosti ove ponude. Naime, besplatne nadogradnje sa starijih verzija na Windows 10 moguće su još samo do 29. srpnja 2016. – godinu dana nakon službene objave. Iza tog roka, notorni se dijalog ionako ne bi više smio pojavljivati, a nove nadogradnje će se naplaćivati.

Zato, planirate li nadogradnju Windowsa, isplati vam se to učiniti što prije, a svakako prije kraja srpnja. Ako želite i dalje koristiti svoje "Sedmice" i "Osmice", strpite se još koji tjedan gnjavaže. Oni pak koji koriste neke treće OS-ove umjesto Windowsa, sretni su što su izbjegli čitavu ovu gnjavažu uopće.

Izvor: The Register

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next