Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft platio za svakog korisnika LinkedIna 60,5 dolara Istaknuto

Nadella (u sredini) sa svojim novim zaposlenicima, Jeffom Weinerom i Reidom Hoffmanom. Nadella (u sredini) sa svojim novim zaposlenicima, Jeffom Weinerom i Reidom Hoffmanom.

Microsoft je objavio akviziciju LinkedIna, najpopularnije društvene mreže za međusobno povezivanje profesionalaca istih ili srodnih struka te spajanje onih koji traže poslove s onima koji ih nude.

LinkedIn se u novije vrijeme malo razbolio od sličnih dječjih bolesti kao i druge društvene mreže pa vam i on može biti jedan od izvora spam poruka i digitalnog oglašavanja, ali možete to jednostavno riješiti ako se malo pozabavite uređivanjem svojeg profila i ako na prihvatite baš svakog tko vam želi ući u krug kontakata pa ćete mrežu koristiti doista samo za biznis.

No bez obzira na to što imamo osjećaj da je LinkedIn mrvicu izgubio onu ozbiljnost s kojom je startao, Microsoft očito ne dijeli takvo mišljenje, jer je objavio da kupuje mrežu i to za pomalo nevjerojatnih 26,2 milijarde dolara.

Prema ugovoru LinkedIn će zadržati vlastiti brand i nezavisnost, a Jeff Weiner će ostati njegov šef (CEO), no odgovarat će šefu Microsofta Satyi Nadelli.

U Microsoftovom priopćenju se također navodi da ovu akviziciju podržava i Reid Hoffman, suosnivač, predsjednik upravnog odbora i vlasnik kontrolnog paketa dionica LinkedIna, a transakcija bi trebala biti dovršena tijekom ove kalendarske godine.

Mada LinkedIn nije direktna konkurencija društvenim mrežama opće primjene poput Facebooka i Twittera, Microsoftu bi ovo mogao biti jako dobar posao, jer će dobiti čak 433 milijuna njegovih članova. Drugim riječima, Microsoft je za svakog korisnika LinkedIna platio oko 60,5 dolara ili 406 kn. Pored toga, ovo je još jedan pokazatelj da Microsoft pod upravom Nadelle više ne igra sve karte na Windows, već želi što više smanjiti ovisnost o OS-u i posvetiti se drugim tržištima i biznisima, poput servisa u oblaku.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next