Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Studentski projekt iz Hrvatske plasirao se na finale Imagine Cupa u SAD-u Istaknuto

Studentski projekt iz Hrvatske plasirao se na finale Imagine Cupa u SAD-u

Juvo – Home Friend, pobjednički projekt tima Home Guardians s hrvatskog finala natjecanja Imagine Cup, koji se održavao u travnju, plasirao se na finalno natjecanje na svjetskoj razini koje će se krajem srpnja održati u Seattleu u SAD-u.

Imagine Cup, u organizaciji Microsofta, jedno je od najvećih studentskih tehnoloških natjecanja na svijetu u okviru kojeg se studenti natječu u razvijanju inovativnih aplikacija, računalnih igara te rješenja problema u zajednici.

Hrvatski tim Home Guardians, u sastavu Matije Srbića i Marije Cestarić, nalazi se među 35 timova iz cijeloga svijeta koji su se plasirali na finalno natjecanje u SAD-u. Njihov projekt Juvo – Home Friend je proizvod iz domene interneta stvari, a brine za sigurnost djece unutar kućanstava, da se ne bi ozlijedila. Razvijen je pomoću Raspberry Pi uređaja koji komunicira s Microsoft Azureom. Aplikacija putem senzora dobija informacije o kretanju djece po kući i približavanju opasnim predmetima i trebala bi, prema autorskim tvrdnjama, roditeljima omogućiti da se opuste i da budu sigurni da se djeci neće ništa dogoditi.

Završno će se natjecanje odvijati od 26. do 28. srpnja, kada će natjecatelji imati po 10 minuta da pred četveročlanim stručnim žirijem predstave svoje projekte. Najbolji će osvojiti nagradu od 50.000 USD.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next