Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Lažna aplikacija WhatsApp Gold prijeti sigurnosti vašeg smartphona Istaknuto

Lažna aplikacija WhatsApp Gold prijeti sigurnosti vašeg smartphona

Zadnjih su dana korisnici WhatsAppa počeli dobivati pozive na nadogradnju na WhatsApp Gold – "ekskluzivnu" i "poboljšanu" verziju popularne aplikacije koja je dosad navodno bila dostupna samo slavnim osobama. Radi se, međutim, o prevari.

"Nadogradnja" tvrdi da nudi nove mogućnosti kao što su video razgovori, slanje 100 slika odjednom i mogućnost brisanja poruka nakon što su poslane. Potencijalnim žrtvama se šalje link na kojem se nudi instalacija takve bolje verzije WhatsAppa, ali link zapravo vodi do zloćudnog softvera koji prikuplja osobne podatke.

Ako i vi dobijete ili ste već dobili takav poziv na instalaciju WhatsApp Golda, ignorirajte ga i obrišite poruku – radi se o prevari. Inače, preporuka je instalirati softver isključivo iz provjerenih i službenih izvora, kao što je Google Play Store.

Čini se da ovaj prijevarni poziv stiže isključivo postojećim korisnicima WhatsAppa, što upućuje na to da netko neovlašten već posjeduje neku bazu podataka korisnika. Hoće li ovaj sigurnosni propust popularne aplikacije doprinijeti popularnosti njenih konkurenata kao što su Telegram i Criptext Messenger, koji upravo na sigurnosti i privatnosti grade svoj imidž?

Izvor: metro.co.uk

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next