Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazon pokreće video uslugu sličnu YouTubeu Istaknuto

Amazon pokreće video uslugu sličnu YouTubeu

Amazon svoju utrku s Googleom širi i na područje online video usluga. Naime, ovaj tjedan je Amazon pokrenuo Video Direct -- uslugu koja Amazonovim korisnicima omogućava javno uploadanje videa.

Pod uvijetom da je korisnik autor ili da posjeduje prava na neki video moći će ga uploadati na Video Direct i omogućiti besplatno pregledavanje uz mogućnost zarade od reklama, prodaje ili najma videa ili ograničavanjem pristupa videu samo na korisnike paketa Amazon Prime.

Među Amazonovim partnerima na ovom projektu već se nalaze i tvrke kao što su Mattel, Guardian i Mashable. A nakon akvizicije gejmerskog streaming servisa Twitch, Amazon ovim potezom dodatno potvrđuje ozbiljnu namjeru za natjecanjem s Googleom i na području internetskog video sadržaja.

Sa svojom Prime video uslugom Amazon zapravo ulazi u konkurenciju prvenstveno s Netflixom, koji za novac nudi popularni filmski i TV sadržaj. No, i Google je, podsjećamo, u istu svrhu pokrenuo svoj YouTube Red.

YouTube je za sada ipak najpopularniji video servis na internetu, s gomilom polularnih osoba i kanala, ekskluzivnim sadržajem i milijunima korisnika koji ga već godinama koriste. Vrijeme će pokazati hoće li i kako će Video Direct biti u stanju konkurirati tome.

Video Direct je za sada dostupan u SAD-u, UK-u, Njemačkoj, Austriji i Japanu.

Izvor: The Guardian

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next