Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U 2015. isporučen rekordan broj od 1,4 milijarde pametnih telefona

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

Globalne isporuke pametnih telefona narasle su 12 posto i postigle rekord od 1,4 milijarde isporučenih uređaja u 2015., barem prema statistikama koje donose analitičari Strategy Analyticsa. Usprkos ovom rekordnom broju isporuka, analitičari upozoravaju da je krajem godine došlo do usporavanja, pa je u četvrtom kvartalu 2015. rast bio samo 6% veći u odnosu na prošlu godinu. Oni stoga kažu da je ovo najsporiji kvartalni rast industrije pametnih telefona svih vremena, što je uzrokovano najviše time što su svi korisnici na velikim tržištima poput Kine prestali "stihijski" kupovati nove uređaje jer su im stari još dobri. 

Samsung je i dalje vodeći u sektoru, pa je u 4. kvartalu isporučio 81,3 milijuna jedinica (9% više u odnosu na isti kvartal 2014.), dok je Apple isporučio 74,8 milijuna iPhoneova, no to je samo neznatno više u odnosu na isto razdoblje 2014. kada je isporučio 74,5 milijuna.

Huawei s rastom od 2% također nije postigao veliki pomak, no još uvijek se nalazi na trećem mjestu iza dva velika giganta.

Jedini u prvih 5 vendora koji je isporučio manje telefona u Q4 2015. je Lenovo-Motorola i to za 18%, dok je na petom mjestu Xiaomi koji je isporučio 2 milijuna telefona više.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next