Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PayPal neće biti dostupan na Amazonu (zasad)

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

Nakon što je eBay u 2014. najavio razdvajanje od PayPala, često su se pojavljivale spekulacije hoće li se jedan od najpoznatijih svjetskih financijskih servisa udružiti s kojim drugim internet "retailerom". Naglasak je posebno bio na Amazonu, koji je vodeći na svijetu po prodaji. Usprkos spekulacijama i veselju koje su neki od vas osjetili pri povezivanju PayPala s Amazonom, čini se da za to još uvijek nije došlo vrijeme.

Potpredsjednik Amazonovog odjela za plaćanje Patrick Gauthier je u intervjuu poprilično nedvosmisleno rekao da na njihovom servisu još uvijek nema potrebe za PayPalom: "Vrlo je jednostavno. Amazon počinje od kupca. Ako bi naši kupci to tražili, to bi već postojalo na Amazonu. Ukoliko nisu zainteresirani, zašto bi im onda dodatno komplicirali iskustvo kupnje?" istaknuo je Gauthier.

Partnerstvo s Amazonom bi vjerojatno značilo još više prihoda za PayPal. Ipak, čini se da prodajni div ne samo da nije zaintersiran za to, nego im želi i izravno konkurirati svojom uslugom sličnog tipa. Naime, njihov servis "Pay with Amazon" lansiran 2013. godine danas navodno koristi 23 milijuna Amazonovih kupaca, otkrio je Gauthier u ponedjeljak tijekom intervjua za cnet.

Pay with Amazon kupcima omogućuje plaćanje putem servisa sličnom PayPalu. Ipak, brojka od 23 milijuna korisnika je još uvijek neusporediva sa oko 173 milijuna aktivnih korisnika PayPala. S druge strane, Amazon ima oko 294 milijuna kupaca diljem svijeta, pa bi njihova usluga za plaćanje s kvalitetnim servisom i dobrom strategijom u budućnosti mogla predstavljati ozbiljnu prijetnju PayPalu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next