Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Londonovi taksiji sljedeće godine mogli bi imati beskontaktno plaćanje

Izvor: en.wikipedia.org Izvor: en.wikipedia.org

Sudska tužba koja je pokrenuta prošli mjesec između Ubera i Transport for Londona okončana je. Lononski transport izgubio je sudsku bitku, koja je u fokusu imala londonske crne taksije. Sada okreću drugu taktiku i predlažu moderniziranje svih taksija u Londonu. 

U slučaju da ovaj prijedlog prođe u veljači, to bi značilo da će svi taksiji u Londonu morati prihvatiti kartično plaćanje od listopada sljedeće godine. Bez obzira na razvijanje tehnologije i širenje platformi za mobilno plaćanje (Square, Apple Pay, Samsung Pay itd.) i dalje se taksiji u Londonu plaćaju putem gotovine, što je i jedan od razloga Uberovog uspjeha.

Službeno izvješće navodi kako će se osnovna minimalna cijena povećati na 2,60 funti u travnju, kao razlog navodeći pokrivanje troškova taksi vozačima. Neće biti dodatno naplaćeni troškovi plaćanja tim putem.

Londonski sustav prijevoza koji uključuje autobuse, vlakove i podzemnu željeznicu već imaju mogućnost beskontaktnog plaćanja i Apple Paya a ukoliko prijedlog prođe, ovom društvu će se prikloniti i taksiji u Londonu. 

Na područje Velike Britanije uskoro dolazi i Samsungova opcija mobilnog plaćanja, Samsung Pay.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next