Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Facebook lansira aplikaciju za vijesti Notify

Izvor: Pixabay.com Izvor: Pixabay.com

Sljedeći tjedan Facebook namjerava objaviti standalone aplikaciju za vijesti, Notify, koja će podrazumijevati tiskane, digitalne ali i video medije. Sadržaj vijesti dolazit će iz različitih medijskih partnera, kao što su CBS, Washington Post, CNN, Mashable, Comedy Central, Billboard magazin i Vogue.

Ovim potezom Facebook ulazi u bitku sa Snapchatom i Twitterom na području mobilnih vijesti. Aplikacija Notify će obavijestiti korisnika na nove članke i priče od profesionalnih medija. Njegov izlazak se očekuje sljedeći tjedan.

Notify predstavlja follow-up Facebookovom Instant Articles opciji, koja je izašla prije dva tjedna za korisnike iPhonea, navodi Financial Times. Više neće biti potrebno pretraživati putem News Feeda, jer će se sve vijesti prikazati čim se otvori ova aplikacija.

No, nisu jedini koji su krenuli u pružanju mobilnih vijesti. Tu je osim Twittera i Snapchata i sveprisutni Apple koji je u rujnu izdao i svoju aplikaciju za vijesti. Kad se još pridoda i Google koji radi u suradnji s više od 30 izdavača na inicijativi Accelerated Mobile Pages, očigledna je jaka konkurencija i na ovom relativnom novom polju.

Konkurent Twitter je prošli mjesec izdao novu Moments uslugu, kojom se kombiniraju tweetovi i videoisječci od izvjestitelja i standardnih korisnika u samu vijest. Borba za korisnika se zaoštrava.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next