Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SAP zabilježio veliki porast prihoda od clouda u trećem kvartalu

SAP zabilježio veliki porast prihoda od clouda u trećem kvartalu

I dok druge kompanije bilježe velike gubitke i kontinuirani pad prihoda kroz kvartale, SAP bilježi velike prihode u sektoru clouda. Komapnija je izdala izvješće u kojem su pokazali kako je njihov prihod od clouda skočio za 116 posto. Čak ni nove cloud-based konkurencije kao što su Salesforce.com i Workday nisu bitno utjecale na ovakav veliki postotak rasta profita.

SAP je objavio ukupan prihod od 4.99 milijardi eura za kvartal koji je završio 30.rujna. U odnosu na isti kvartal prošle godine to je rast od 17 posto, što se pozitivno odrazilo i na vrijednost dionica. Njihove dionice porasle su sa 74.76 američkih dolara na 75.61 dolar, nakon izvješća o uspjehu trećeg kvartala, prenosi InformationWeek.

"Jedna od stvari koje smo napravili kao kompanija je uzimanje pristupa otvorenog ekosustava prema inovacijama" - izjavio je CEO Bill McDermott, navodeći još i primjer pobjede nad konkurentom Oracle-om, gdje je sveučilišna bolnica Frankfurt prešla s Oraclea na SAP.

Također, bilježe i rast od 102 posto u ovom kvartalu na nove cloud predbilježbe. McDermott je potvrdio njihovu posvećenost podržavanju platformi u velikim third-party javnim cloudovima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next