Logo
Ispiši ovu stranicu

Rast troškova poslovanja IN2 nešto veći od rasta prihoda Istaknuto

Snježana Stanković (IN2 grupa) Snježana Stanković (IN2 grupa)

IN2 grupa završila je 2022. godinu s ukupnim poslovnim prihodima u iznosu od 33,6 milijuna eura, 23 posto više u odnosu na prethodnu 2021. godinu.

Povećanje ukupnih poslovnih prihoda ostvareno je uz anorganski rast, točnije akvizicije tvrtki MCS grupa i Libusoft Cicom (14 posto) i organski rast uz redovno poslovanje IN2 grupe (devet posto).

Istovremeno su za 24 posto rasli i ukupni poslovni rashodi IN2 grupe. Rast rashoda uvjetovan je globalnim kretanjima, inflacijom i općenito rastom troškova poslovanja, od čega najveći utjecaj proizlazi iz povećanja broja zaposlenika IN2 grupe uz rast troškova plaća.

U planu su nove akvizicije

Zbog akvizicija tvrtki MCS grupa i Libusoft Cicom IN2 grupa značajno je povećala broj svojih zaposlenika pa ih danas broji 650 u deset tvrtki u pet država. Diverzifikacija poslovanja uz više vertikala i tržišta, uz rast poslovanja u njima, omogućila je da se profitabilnost zadrži na razini 2021. godine, ocijenili su u toj tvrtci.

"Vrlo smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima u 2022. godini. Bilježimo kontinuirani rast prihoda, pridružujemo nove članice i povećavamo broj zaposlenih.

Naša strategija za 2023. godinu nastavak je rasta u poslovnom i svakom drugom smislu. Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama", naglasila je Snježana Stanković, članica uprave IN2 grupe.

Stanković je, uz Sanju Svilokos, u siječnju ove godine preuzela vođenje IN2 grupe. Na toj poziciji su zamijenile Denisa Jašarevića, koji je predsjednikom uprave bio od siječnja 2021. godine, da bi u veljači 2023. postao članom uprave Verso Altima grupe.

IN2 grupa od 2018. godine dio je međunarodne grupacije CSI, koja je ove godine na globalnoj razini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 6,3 milijarde eura (za 30 posto u odnosu na prethodnu godinu). Ukupna vrijednost akvizicija u sklopu CSI grupacije u 2022. godini iznosi 1,8 milijardi eura.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.