Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nadogradnja infrastrukture unaprijeđuje poslovanje banke Istaknuto

Renato Barta, SV Group Renato Barta, SV Group

Zagrebačka Banka kao korisnik i SV Group kao implementator predstavili su rješenje pod nazivom Unaprjeđenje ICT infrastrukture informacijskog sustava Zagrebačke Banke d.d., koje je osvojilo ICT Gold Awards priznanje u kategoriji IT infrastructure.

Ukratko rečeno, radi se o kompletnoj nadogradnji IT infrastrukture Zagrebačke Banke koja je obuhvatila povećanje kapaciteta pohrane i unaprjeđenje redundacije pojedinih komponenti. Direktorica Dubravka Bernardić (head of System support development) iz Zagrebačke Banke i Renato Barta, direktor SV Group, govorili su o neophodnosti redovnog ciklusa obnavljanja i nadogradnje opreme, kao i poboljšanja performansi sustava, uslijed čega se unaprijed osigurava da sustavi Zagrebačke Banke mogu zadovoljiti povećanje opsega posla u budućnosti uz poboljšanje performansi.

ICT Gold Awards SV Group ZaBa VIDIClanakVelikaKristijan Zimmer (lijevo) i nagrađeni Renato Barta i Dubravka Bernardić

Unaprjeđenje je obuhvatilo nove IBM-ove mainframe poslužitelje iz serije z13, zBC12, z10EC MES, IBM SAN opremu (directors/switches, ADVA, IBM Storage (SVC, Storwize i Flash). Pored toga SV Group je proveo migraciju , testiranje i fazno uvođenje nove opreme bez prekida produkcijskog rada i bez narušavanja funkcija Disaster Recovery rješenja.

Dubravka Bernardić nam je izjavila kako je ovo unaprjeđenje infrastrukture bilo vrlo velikog obima jer je sustav trebalo značajno nadograditi, dok je istovremeno bilo važno da implementacija ne utiče na poslovne procese Zagrebačke Banke.

Gospodin Barta je ovo usporedio s bilo kakvim drugim infrastrukturnim projektima kojih često nismo svjesni, poput električne mreže, jer svi želimo da sve uvijek radi (svijetli), a ne pitamo se što leži u pozadini.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next