Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osiguranje profesionalne odgovornosti

Osiguranje profesionalne odgovornosti

Na 21. CISEx Fridayu, 22. Travnja 2016. u Zagrebu, Ivica Vučetić i Mirjana Grubišić iz osiguravajućeg poduzeća InterCapital Risk govorili su još i o osiguranju profesionalne odgovornosti za tehnološke tvrtke i o osiguranju cyber rizika, što su u Hrvatskoj još uvijek nove teme. 

 

Pitanje osiguranja profesionalne odgovornosti pokazalo se posebno interesantno IT tvrtkama, istaknuo je Vučetić. IT tvrtke često surađuju s drugim tvrtkama, kojima nude svoje usluge. U slučaju nezgode u takvim interakcijama, potrebno je utvrditi koja je tvrtka odgovorna za nastalu štetu i ona će stoga morati od svojih sredstava pokriti odštetu. 

U inozemstvu su već dugo uobičajene police osiguranja koje ublažavaju eventualni financijski udar na odgovornu tvrtku time što se odšteta isplaćuje iz police osiguranja, umjesto direktno od same tvrtke. Time su i klijenti odgovorne tvrtke osigurani od eventualne nezgode koju nisu prouzročili pa imaju i više povjerenja surađivati s tvrtkama koje imaju takvu policu osiguranja. Vučetić čak ističe strane tvrtke s kojima hrvatske sve češće surađuju, odbijaju suradnju s tvrtkama koje nemaju takvu policu. Time raste potreba za takvim policama i u Hrvatskoj. InterCapital Risk jedno je od prvih poduzeća koja u Hrvatskoj to nude.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next