Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Centar karijera FER-a prezentiran na CISEx Fridayu

Centar karijera FER-a prezentiran na CISEx Fridayu

Na 21. CISEx Fridayu, 22. Travnja 2016. u Zagrebu, Iva Gospodnetić je predstavila Centar karijera FER-a. Kao vodeća visokoškolska i znanstveno-istraživačka institucija u regiji, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) obrazuje vrhunske inženjere osposobljene za rješavanje najzahtjevnijih problema u području elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Centar karijera FER-a je osnovan s ciljem sustavne brige o pripremi studenata za konkurentan nastup na domaćem i svjetskom tržištu rada nakon završetka Fakulteta te pružanje podrške tvrtkama pri odabiru novih djelatnika.

Tvrtke pri provođenju svojih projekata mogu na Centru karijera potražiti pojačanje, dok je studentima to prilika da već za vrijeme studija steknu praktične vještine i kompetencije i stupe u kontakt s eventualnim budućim poslodavcima, objasnila je Gospodnetić. Tvrtke mogu s Centrom surađivati i kroz provođenje radionica i vannastavnih aktivnosti koje bi studentima omogućile uvid u praktične situacije i razvoj adekvatnih vještina već i prije samog zapošljavanja.

Gospodnetić je posebno istaknula pogodnost projektno orijentirane nastave, koju na FER-u također omogućuje Centar karijera i koja omogućuje studentima već u nastavi rad na konkretnim projektima, a tvrtkama pomoć u provođenju projekata uz stručno i znanstveno vodstvo profesora FER-a.

Centar potiče i studentsko poduzetništvo, kao platforma preko koje studenti mogu dobiti potrebne informacije i tehnološke resurse za pokretanje vlastitih malih poduzeća, koja bi mogli razviti iz projekata ili diplomskih radova na kojima su radili tijekom studija.

Gospodnetić je pozvala članove CISEx-a da se uključe u aktivnosti Centra karijera, a posebno je istaknula još i JobFair, sajam namijenjen povezivanju poslodavaca i studenata FER-a te srodnih tehnoloških fakulteta s ciljem prezentacije poduzeća i pružanja uvida studentima u mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere. JobFair, u organizaciji Centra karijera FER-a i studentskih udruga Savez studenata FER-a, KSET i BEST. ove će se godine održavati 9. i 10. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next